ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΧΙΟΣ :
Η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση Γενικού Νοσοκομείου εξέδωσε μια ανακοίνωση κόλαφο κατά της νυν διοικήτριας του Νοσοκομείου. Μέσα από την ανακοίνωση εγείρονται σοβαρά ερωτήματα, αλλά και προβληματισμοί, με πιο σημαντικούς αυτούς γύρω από την Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι υπάρχει έλλειψη Ιατρών στη ΜΕΘ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ChiosPress η ΜΕΘ θα απομείνει μόνο με έναν ιατρό! Το γεγονός είναι σοβαρό και θα πρέπει σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου να τοποθετηθεί αναφορικά με την ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής παράταξης των εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΡΚΙ.
Επιπρόσθετα στην ανακοίνωση αφήνονται σοβαρά υπονοούμενα κατά της διοικήτριας του Νοσοκομείου για τη γνωστή υπόθεση του οικοπέδου ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου, που ενδιαφέρεται το Lidl να αγοράσει.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Δώδεκα μήνες τώρα παρακολουθούμε άναυδοι και μουδιασμένοι την πιο σκληρή μορφή της δεξιάς που έχει περάσει από την μεταπολίτευση και μετά. Σύνταγμα και νόμοι , γίνονται κουρελόχαρτα στα χέρια τους και προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που έχουν στήσει από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης τους. Το νησί μας , πρέπει να θεωρείται ιδιαίτερα προνομιούχο , αφού έχουμε την τιμή και την τύχη , ο τοπικός βουλευτής της Ν.Δ να είναι και υπουργός του καταργηθέντος και ξανανεοσυσταθέντος  υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής.
Την ιδιαίτερη μεταχείριση από τον υπουργό :
Την « ένιωσαν» οι Χιώτες στην κυριολεξία στο κορμί τους από τα ΜΑΤ ήδη από τις πρώτες μέρες της ανάληψης των καθηκόντων του .
Την « ένιωσαν» οι μετανάστες που φτάνουν στα παράλια της Χίου και εξαφανίζονται.
Την « ένιωσαν» οι αναγνωρισμένοι  πρόσφυγες , γυναίκες και παιδιά , που πετιούνται έξω από τις δομές για να βρουν μόνοι τους τρόπο να ζήσουν στο «τέλειο   οργανωμένο κοινωνικό κράτος» .
Αλλά ο κυνικός και ανάλγητος υπουργός μας , δεν αρκείται μόνο στα του χαρτοφυλακίου του. Παρεμβαίνει και μάλιστα δυναμικά στα της υγείας . Δεν μπορούμε παρά να του αναγνωρίσουμε την διορατικότητα και την αντίληψη στο ότι  διέκρινε ,αυτά που παρέλειψαν να διακρίνουν οι Ξανθός – Πολάκης – Μιχαηλίδης. Δηλαδή τις «ιδιαίτερες» ικανότητες και τις φιλελεύθερες πρακτικές της Διοικήτριας του Νοσοκομείου κ.Κανταράκη. Δρομολογεί την ανανέωση  της θητεία της, αγνοώντας και απαξιώνοντας αποφάσεις του ΣΤΕ. Αλλά είπαμε: Δικό μας είναι το μαγαζί και κάνουμε ότι θέλουμε.
Λυμένα πια τα χέρια της Διοικήτριας από κάθε αριστερό και προοδευτικό περιορισμό
Έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο διώξεων, αδιαλλαξίας , ρεβανσισμού, και εμπάθειας εναντίον υπαλλήλων οι οποίοι αμφισβήτησαν τον τρόπο και τις πρακτικές διοίκησης της.
Πειθαρχικές διώξεις –εν μέσω πανδημίας- με περικοπή μισθού σε διοικητικούς και καθαριστές, βασιζόμενη σε αμφισβητούμενα πλημμελή αδικήματα.
Προετοιμάζει την επαναφορά των  εργολάβων στο Νοσοκομείο-τους οποίους είχε απομακρύνει η προηγούμενη κυβέρνηση-, πιστή στην νέα τάξη πραγμάτων.
Προετοιμάζει – όσο και να το αρνιέται-το ξεπούλημα του οικοπέδου στο LIDL.
Η επισκευή του κτιρίου της ΠΘ έχει πεταχτεί στις καλένδες.
Η συνολική λειτουργία της ΜΕΘ , εν μέσω πανδημίας τίθεται σε κίνδυνο λόγω έλλειψης ιατρών.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ , ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ,                               ΑΞΙΟΣ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ,ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΗΣ.
 
 
 

Latest..

Π. ΜΠΟΥΓΔΑΝΟΣ ΣΕ ΜΗΤΑΡΑΚΗ: ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΛΛΑ ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ, ΚΕΝΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Η ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ

ΧΙΟΣ : Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνου: "Ανεκμετάλλευτη εξακολουθεί να αφήνει η κυβέρνηση τη δική της επιτυχία δραστικής μείωσης των μεταναστευτικών ροών στο … [Read More...]

Τελικά υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο του ΚΥΤ Μόριας; Τι θα γίνει όταν επανέλθουν οι ροές;

ΛΕΣΒΟΣ: Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Περιφερειάρχης διαμηνύει: «Καμία νέα δομή-πλήρης αποσυμφόρηση- κλείσιμο υπαρχουσών δομών». Αν υπολογίσουμε ότι με το καλύτερο δυνατό … [Read More...]