Σχέδιο για την ενίσχυση των δομών υγείας σε τουριστικές περιοχές και νησιά

ΚΩΣ: Η καταγραφή των υγειονομικών ελλείψεων στα νησιά, ενόψει της άφιξης τουριστών, είναι το επόμενο στοίχημα του υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναφορικά με τον κορωνοϊό, τα ελαφριά περιστατικά θα παραμένουν στις δομές των νησιών και στις μεγάλες πόλεις θα μεταφέρονται μόνο τα βαριά περιστατικά.
Την ίδια ώρα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους για κορωνοϊό στην ηπειρωτική χώρα, ενώ από τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στα νησιά.
Για το σχέδιο της προετοιμασίας για την υγειονομική ενίσχυση της χώρας ιδίως ενόψει της τουριστικής περιόδου μίλησε ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».
Όπως είπε ενισχύονται οι δομές υγείας σε τουριστικές περιοχές και συνολικά στην περιφέρεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Στόχος είναι η επάρκεια της κάλυψης των υγειονομικών αναγκών και της πιθανής αυξημένης ανάγκης για υπηρεσίες υγείας την τουριστική περίοδο.
Για τις περιπτώσεις νησιών στα οποία δεν υπάρχουν αεροδρόμια ή έχουν ένα μικρό κέντρο υγείας, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι για τους τουρίστες θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που ακολουθείται μέχρι σήμερα, ανάλογα με την σοβαρότητα των περιστατικών που μπορεί να προκύψουν. Όλα αυτά θα συμπεριληφθούν στο σχέδιο της κυβέρνησης, είπε.
Ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε εξάλλου πως σταδιακά επιστρέφουμε στην κανονικότητα στα νοσοκομεία και το υεγιονομικό σύστημα.
Τόνισε πως είχαν δεσμευθεί περισσότερες από 3.000 κλίνες στα νοσοκομεία της χώρας για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός και τώρα αυτές οι κλίνες – όπως και μονάδες εντατικής θεραπείας- σιγά σιγά θα επιστρέψουν στις κλινικές που ήταν πριν τον κορωνοϊό. Πάντα όμως σε κάθε υγειονομική δομή θα υπάρχει σε ετοιμότητα η κατάλληλη υποδομή για τα ύποπτα κρούσματα και περιστατικά.
Σχετικά με τα κλιματιστικά στα νοσοκομεία, τόνισε πως «βλέπουμε τις οδηγίες και προσπαθούμε να κάνουμε τις ανάλογες προσαρμογές όπου χρειάζεται για να μην υπάρχει ταλαιπωρία στους ασθενείς, αλλά και να λειτουργούν με ασφάλεια οι κλιματισμοί».
Πηγή: megatv.com

Latest..

Πως προετοιμάζεται η Λήμνος για το καλοκαίρι – Ο Δήμαρχος στην εκπομπή «με Μέτρο» της ΕΡΤ3 (Βίντεο)

ΛΗΜΝΟΣ: Πως προετοιμάζεται η Λήμνος για το καλοκαίρι Ο Δήμαρχος Λήμνου στην καθημερινή ενημερωτική εκπομπή παραγωγής «με Μέτρο» της ΕΡΤ 3 Δείτε όσα είπε την Πέμπτη : [embedded … [Read More...]

Η Λέσβος λυγίζει

ΛΕΣΒΟΣ: Πολέμιος του μεταναστευτικού έγινε υπάλληλος σε βασική τροφοδότρια εταιρεία του μεταναστευτικού στην περιοχή μας. Ο ίδιος είναι και εκμισθωτής, καθώς στην ίδια … [Read More...]