Σχολεία Ανοικτά στην Ικαρία: Από την σημερινή κινητοποίηση στο Χριστό Ραχών

ΙΚΑΡΙΑ: ΣΥΛΛΟΓΟΙ  ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021
Προς :
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης  Βορείου Αιγαίου
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Βουλευτής Νομού Σάμου
Δήμος Ικαρίας

Κοιν.: 
Σύλλογοι Διδασκόντων Σχολείων Π.Ε. & Δ.Ε Ικαρίας
Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ)
Σ.Ε.Π.Ε  &  Ε.Λ.Μ.Ε Ικαρίας-Φούρνων
Μ.Μ.Ε
                                                   
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ
Από τον περασμένο Μάρτιο, συνεχίζεται ο εμπαιγμός μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, από πλευράς Κυβερνήσεως, αφού είναι η τρίτη φορά, που κλείνει τα σχολεία σε αυτό το διάστημα.
Είναι η τρίτη φορά που η Πολιτεία δεν παίρνει το ελάχιστο μέτρο, ώστε τα παιδιά μας να συνεχίσουν να είναι στο φυσικό τους περιβάλλον, στο σχολείο, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας . Μέτρα, τα οποία ζητάμε εδώ και μήνες:

Μείωση μαθητών ανά τάξη.
Μαζικά και επαναλαμβανόμενα test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές
Πρόσληψη μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας
Πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών
Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων στα Μ.Μ.Μ. μαθητών.
Πρόσληψη μόνιμου παιδιάτρου σε Εύδηλο και Ράχες.
Πρόσληψη σχολίατρου σε κάθε σχολική μονάδα.
Διενέργεια τέστ covid σε κάθε πύλη εισόδου του νησιού με ευθύνη του κράτους, να γίνονται τεστ στον πληθυσμό με προορισμό την Ικαρία πριν φτάσει στο νησί.

Αν η Πολιτεία ενδιαφερόταν πραγματικά για την Παιδεία και Υγεία των μαθητών, δεν θα ανοιγόκλεινε τα σχολεία. Θα υιοθετούσε τα μέτρα που προτείνουμε και όποια άλλα θα θεωρούσε το Κράτος και οι αρμόδιοι επιστήμονες κατάλληλα, ώστε να συνεχιστεί η διά ζώσης εκπαίδευση των μαθητών. Επειδή, όμως, αδιαφορεί εγκληματικά, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να διασφαλιστεί το συνταγματικό δικαίωμα των παιδιών στην Παιδεία.
Αντιθέτως, σε αυτό τον ένα χρόνο της πανδημίας, έφερε νόμο ώστε να μπουν κάμερες στα σχολεία (BIG BROTHER μαθητών και εκπαιδευτικών), επανέφερε το σύστημα της αξιολόγησης των σχολείων και των εκπαιδευτικών, με ότι αρνητικό συνεπάγεται, πόσο δε μάλλον για περιοχές, όπως η Ικαρία. Αύξησε, εν μέσω πανδημίας, τον αριθμό μαθητών ανά τάξη!!! Ως μοναδικό μέτρο, μετά το δεύτερο κλείσιμο των σχολείων το Νοέμβριο, άνοιξε τα παράθυρα, μες στο καταχείμωνο, στις αίθουσες των μαθητών , ενώ,  τέλος, επέβαλε τηλεκπαίδευση μέσω WEBEX, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποκαταστήσει την διά ζώσης μάθηση και ταυτόχρονα αποκλείεται ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών από αυτήν, οι οποίοι στερούνται διαδικτύου και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
Το πρόβλημα των μεταφορών των μαθητών συνεχίζεται στο νησίμας, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στα σχολεία που είναι ακόμη ανοιχτά( δημοτικό και νηπιαγωγείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Καραβόσταμο και στο ΕΕΕΕΚ Ευδήλου ) τα παιδιά από τη νότια πλευρά του νησιού συνεχίζουν να μην μεταφέρονται, σχεδόν, από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ανοιχτά σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα. 
Καλούμε τους γονείς με τα παιδιά τους, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φορείς, σωματεία και συλλόγους, που από κοινού το προηγούμενο διάστημα συμμετείχαμε στις παραστάσεις διαμαρτυρίας, στα συλλαλητήρια και στις δράσεις, να συμπαρασταθούν και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Απριλίου στις 12:00 π.μ. στην πλατεία των Ραχών.
Καλούμε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε Πανικαριακή αποχή από την Τηλεκπαίδευση την ίδια μέρα του συλλαλητηρίου ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας (Πέμπτη 8  Απριλίου), μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ικαρίας θα έχουμε τηλεδιάσκεψη με μέλη από την ΑΣΓΜΕ (ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ& ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ- ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΡΑΧΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ -ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ  & ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΡΑΧΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ & ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΥΛΟΣΥΡΤΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΡΑΧΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΡΚΙΝΑΓΡΙΟΥ

Latest..

Περιορίστηκε η Φωτιά στη Σάμο

ΙΚΑΡΙΑ : By ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ on 17 Απρ 2021 • Φωτιά νωρίς το απόγευμα ξέσπασε στην Δυτική Σάμο στην περιοχή Κοντακαίικα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέφυγε από … [Read More...]

Φιλοσοφία σημαίνει Ελευθερία στη σκέψη και αντιμετώπιση των πραγμάτων με ευρύτητα πνεύματος – Ι –

ΧΙΟΣ :   Αν αρχίσουμε από τη ρήση του Περικλή στον Επιτάφιο, θα δούμε πως εγκωμιάζοντας το πολίτευμα τής Αθήνας, θα ισχυριστεί λέγοντας: “Εὐδαίμον τό ἐλεύθερον...”(1) Θα … [Read More...]

Διαδικτυακή εσπερίδα : «Ελληνική οικογένεια: Όταν κλείνει η πόρτα» – Σάββατο 17 Απριλίου 2021, στις 18.30

ΛΕΣΒΟΣ: Σας ενημερώνουμε ότι διοργανώνεται διαδικτυακή εσπερίδα με τίτλο «Ελληνική οικογένεια: Όταν κλείνει η πόρτα», το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, στις 18.30 με τη συμμετοχή … [Read More...]

Αλκ. Στεφανής: Ευθύνη όλων να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές του Αγώνα του 1821 κληροδοτώντας στα παιδιά μας το ίδιο απόθεμα εθνικής αξιοπρέπειας που εμείς παραλάβαμε

ΛΕΣΒΟΣ: «Σε έναν τόπο ευλογημένο από το αίμα ηρώων και αγιασμένο από τα μυστήρια της ορθόδοξης θρησκευτικής μας κληρονομιάς, αποτελεί ευθύνη όλων μας να φανούμε αντάξιοι … [Read More...]