Σωματείο Εργαζόμενων Δήμων Ικαρίας & Φούρνων: Ανακοίνωση για τη δίκη στο Εφετείο της Χρυσής Αυγής

ΙΚΑΡΙΑ: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στις 7 Οκτώβρη 2020, έγινε η αρχή. Χιλιάδες εργαζομένων και λαού με την παρουσία τους οδήγησαν τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής στη φυλακή. Στις 15 Ιούνη, στις 8 το πρωί ξεκινά σε δεύτερο βαθμό η δίκη της  εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών. Είναι η ώρα να απαιτήσουμε οι φασίστες, εγκληματίες της Χρυσής Αυγής να σαπίσουν στη φυλακή.
Ορθώνουμε τείχος στην προσπάθεια που γίνεται να αναιρεθεί η καταδίκη τους ή να πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζατ Λουκμάν. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Η πάλη ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά δεν σταματά. Τα Σωματεία  και ο εργαζόμενος λαός έχουμε πείρα, είμαστε σε επαγρύπνηση, σε αγωνιστική ετοιμότητα, μαζικά απαιτούμε ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ!
Έχουμε γνώση. Το δυνατό εργατικό κίνημα είναι ο καθοριστικός παράγοντας απέναντι σε αυτούς που χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Αυτούς που βάζουν πλάτη στη κατάργηση ή καταπάτηση κάθε εργατικού λαϊκού δικαιώματος και αγώνα.
Τους ξέρουμε. Τους συναντάμε στους χώρους εργασίας, που με τη προβιά του ακομμάτιστου πετούν χολή απέναντι στο ταξικό κίνημα. Είναι εκείνοι που απαιτούν από τους εργαζόμενους να δουλεύουν με σκυφτό κεφάλι, χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, χωρίς ξεκούραση.
Είναι χρέος κάθε τίμιου συνδικαλιστή, εργαζόμενου να μη σωπαίνει σε τέτοια φαινόμενα. Να αντιδρά αποκαλύπτοντας το ρόλο κάθε τέτοιου φασίστα που κάνει πλάτες στον πραγματικό αντίπαλο, το σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους και καλλιεργεί τον εθνικισμό «για να σκοτώνονται οι λαοί για τ΄ αφέντη το ψωμί».
Η καταδίκη των ΝΑΖΙ ήταν μια μεγάλη νίκη του λαού, των αγώνων των εργαζομένων. Στις 15 Ιούνη, να τους στείλουμε ακόμα πιο βαθιά στα λαγούμια τους, εκεί που τους αξίζει, στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
ΤΟ  ΔΣ
Ικαρία  14/6/2022

Latest..

Γιάννης Σπιλάνης: Κυβερνητικοί προεκλογικοί μονόλογοι χωρίς δεσμεύσεις και με την Αυτοδιοίκηση σιωπηλή

ΙΚΑΡΙΑ: Πολλαπλασιάζονται οι κυβερνητικές φιέστες στα νησιά μας όπου απλά επιβεβαιώνεται ότι ούτε σχέδιο υπάρχει, ούτε πρόθεση για να αντιμετωπιστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα. … [Read More...]

Απόψε ο νέος καταξιωμένος τραγουδοποιός Δημήτρης Μπαλογιάννης στην εκπομπή Όλα τριγύρω αλλάζουνε

ΙΚΑΡΙΑ: Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου δίσκου του Δημήτρη Μπαλογιάννη «Γενέθλια», την Τρίτη 28/06/2022, ο νέος καταξιωμένος τραγουδοποιός είναι κοντά μας, στην Ικαριακή … [Read More...]