Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Σάμου: Η αποχή στις εκλογές του συλλόγου άγγιξε το 40%

ΙΚΑΡΙΑ :

Με αποχή που άγγιξε το 40% πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβάσου. Σε σύνολο 403 εγγεγραμμένων μελών ψήφισαν 184, έγκυρα ήταν τα 178 ψηφοδέλτια, ενώ υπήρξαν 3 λευκά και 3 άκυρα.
Να σημειώσουμε ότι των αρχαιρεσιών προηγήθηκε η τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση, όπου τέθηκαν τα προβλήματα του κλάδου και η συμμετοχή του συλλόγου στην απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Δεκέμβρη.
Τα αποτελέσματα
Πρώτη δύναμη εκλέχτηκε η «ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» με 77 ψήφους και ποσοστό 43,26 % λαμβάνοντας 3 έδρες, δεύτερη η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» με 48 Ψήφους και ποσοστό 27,00 %, κερδίζοντας 2 έδρες, τρίτη η παράταξη «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ» με 27 ψήφους, ποσοστό 15,17 % και μία έδρα ενώ μία έδρα έλαβε και η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» με 26 ψήφους και ποσοστό 14,60 %.
Αναλυτικά από την Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σάμου εκλέγονται:
• για το Διοικητικό Συμβούλιο οι: Αρχοντούλης Ιωάννης, Πολυζωγοπούλου Χρύσα και Ισμαήλ Ισμαήλ
• για την Ελεγκτική Επιτροπή οι: Κατσιγιάννης Νικόλαος και Παναγιώτου Αντώνιος
Από την Αγωνιστική Συσπείρωση εκλέγονται :
• για το Διοικητικό Συμβούλιο ο Πανούσος Χρήστος και ο Μαρούπας Ευάγγελος
Από τις Αγωνιστικές Κινήσεις εκλέγεται :
• για το Διοικητικό Συμβούλιο η Αβουζουκλίδου Πηνελόπη-Μαρία
Από την Ανεξάρτητη Επικοινωνία Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου εκλέγονται:
• για το Διοικητικό Συμβούλιο ο Κακαγιάννης Αντώνιος
• για την Ελεγκτική Επιτροπή η Παπαδήμου Δέσποινα
Δηλώσεις 
Πρώτος σε ψήφους αναδείχτηκε για άλλη μια φορά ο επί σειρά ετών πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Αρχοντούλης, ο οποίος ανέφερε ότι η αποχή αφενός οφείλεται στην κακοκαιρία που επικρατούσε αφετέρου στο γεγονός ότι δεν είχε τοποθετηθεί και 2η κάλπη στην πόλη της Σάμου.
Ο κ. Αρχοντούλης τόνισε ότι υπάρχουν πολλά θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο κλάδος, ενώ επισήμανε την ανάγκη να αλλάξει το καταστατικό του Συλλόγου και οι αρχαιρεσίες να γίνονται τουλάχιστον κάθε δυο έτη και όχι κάθε χρόνο όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
ΕΡΤ
Σχετικά

Latest..

Δηλώσεις Κρασώνη

ΣΑΜΟΣ: Δηλώσεις του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Futsal Κρασώνη, μετά από τον αγωνα με την Σάμος Futsal 5-5 στη ΣάμοSamosSport.gr … [Read More...]

Από τη συνάντηση του ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μ.Κουτουλάκη με τον Έπαρχο ΠΕ Καλύμνου Μ.Μουσελλή (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Στην Κάλυμνο ήλθε σήμερα Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023,το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του ΥΝΑΝΠ Μανώλης Κουτουλάκης, προκειμένου να … [Read More...]