Τέλος εποχής για το πλοίο ΘΕΟΦΙΛΟΣ

ΛΕΣΒΟΣ:

Πλώρη για τα διαλυτήρια της Αλιαγα, στην Τουρκία, έχει βάλει αυτή την ώρα, το ΘΕΟΦΙΛΟΣ, πραγματοποιώντας έτσι το τελευταίο του ταξίδι.
Ναυπηγήθηκε το 1975 στην Γερμανία, με το όνομα NILS HOLGERSSON. Μετά από αρκετά χρόνια πλόων σε γραμμές την Βόρειας Ευρώπης και της Τασμανίας, το 1994 ήρθε στην χώρα μας, για λογαριασμό της VENTOURIS FERRIES, μετονομαζόμενο σε POLLUX και πραγματοποιώντας ταξίδια στην Αδριατική.
Το 1995 αγοράζεται από την NEL LINES, μετονομάζεται σε ΘΕΟΦΙΛΟΣ κι έτσι ξεκινάει δρομολόγια στο βορειοανατολικό Αιγαίο, αποκτώντας πολλούς θαυμαστές. Μέχρι και το καλοκαίρι του 2014 οποτε και παροπλίστηκε άδοξα, αγαπήθηκε από πάρα πολύ κόσμο, για την άνεση και την πολυτέλεια που έδειχνε.
Ταξίδεψε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια που εξυπηρέτησε την ελληνικά ακτοπλοία αλλά δυστυχώς η πτώση της NEL LINES παρέσυρε και το ΘΕΟΦΙΛΟ στην απραξία.
Εμείς θα το θυμόμαστε με τις καλύτερες αναμνήσεις τόσο με τα λευκά όσο και με τα μπλε χρώματα του.
Σε ευχαριστούμε ΘΕΟΦΙΛΕ!
πηγη:
Αρχική

Latest..

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό καθεστώς 2 δισ. ευρώ για τη στήριξη των επενδύσεων στη βιώσιμη ανάκαμψη

ΚΩΣ: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε ελληνικό καθεστώς ύψους 2 δισ. ευρώ, που αποσκοπεί στην παροχή στήριξης των επενδύσεων για βιώσιμη ανάκαμψη. Η αντιπρόεδρος … [Read More...]

Συναγερμός στη Μεγάλη Βρετανία για την «ευλογιά των πιθήκων» – Δεν βρίσκουν τον «ασθενή 0»

ΚΩΣ: Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ερευνούν άλλα τέσσερα κρούσματα της σπάνιας, ιογενούς ευλογιάς των πιθήκων, καθώς οι ασθενείς που έχουν εντοπιστεί από τις 6 Μαΐου μέχρι … [Read More...]