Τα ίδια ξανά και ξανά: Έξι ελληνικά νησιά στο στόχαστρο της νέας τουρκικής NAVTEX – Άη Στράτη, Μυτιλήνη, Λήμνο, Ψαρά, Τήλο και Χάλκη.

ΛΗΜΝΟΣ:

Στο δρόμο των προκλήσεων συνεχίζει η Τουρκία, η οποία με τρεις αντι-Navtex κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης έξι νησιών.
Αυτή τη φορά, η Τουρκία ζητά την αποστρατικοποίηση του Αη Στράτη, της Λέσβου, της Λήμνου, των Ψαρών, της Τήλου και της Χάλκης.
Όπως αναφέρεται στην τουρκική αντι-Navtex, παραβιάζονται τόσο η Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία, πάντως, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει αμφισβητήσει με δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και η Συνθήκη των Παρισίων.
Οι τρεις Navtex:

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 σε Παναγιά και Οινούσσες
Μάλιστα, αυτές δεν ήταν οι μόνες προκλήσεις, αφού η Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά.
Μετά το μεσημέρι, συγκεκριμένα στις 14.12 της Παρασκευής, ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξαν πάνω από Οινούσσες και Παναγιά στα 24.500 πόδια.
Είχαν προηγηθεί το πρωί υπερπτήσεις από σχηματισμό 4 F-16.

ΠΗΓΗ .in.gr

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Ξεκίνησε ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην αγορά της Μύρινας… θα στολιστεί φέτος Χριστουγεννιάτικο Δέντρο;

ΛΗΜΝΟΣ: Είναι πλέον γνωστό ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά για μικρούς και μεγάλους. Είναι βέβαιο ότι θα τα γιορτάσουμε με αρκετούς περιορισμούς και ένας από … [Read More...]

Κύριε Πρωθυπουργέ όχι διακρίσεις ….Να πάρουν όλοι οι Υγειονομικοί το επίδομα και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία !

ΧΙΟΣ : Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ σας άκουσα με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα είπατε και εξαγγείλατε για τους Ήρωες της Υγείας ! Είμαι παλιός υγειονομικός στα νιάτα μου και επειδή … [Read More...]