Τα παράδοξα των πόθεν έσχες: Οι χρυσές λίρες, τα σκάφη και τα… τρακτέρ -Καταθέσεις και χρέη

ΚΩΣ: Δεν είναι μόνο τα εισοδήματα, οι μετοχές και οι καταθέσεις που κινούν το ενδιαφέρον στα πόθεν έσχες των πολιτικών που δίνονται κάθε χρόνο στη δημοσιότητα.
Παραδοσιακά, υπάρχουν και εκείνοι που, πέραν των επενδυτικών τους συμμετοχών, δείχνουν μια ιδιαίτερη αδυναμία σε πιο παράδοξες επιλογές.
Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, Νίκος Μανιός έχει ανοίξει θυρίδα σε τράπεζα από το 2008, που, όπως αναφέρει, περιέχει στο εσωτερικό της 15 χρυσές λίρες και κοσμήματα από την κληρονομιά της μητέρας τής συζύγου του. Ο Κλέων Γρηγοριάδης του ΜέΡΑ25, από την άλλη, που καθημερινά σχεδόν κατακεραυνώνει τους ολιγάρχες από το βήμα της Βουλής, έχει συμμετοχή σε ακίνητα της Μυκόνου (ένα εκ των οποίων διαθέτει πισίνα εμβαδού 100 τ.μ.!
Ο δε Γιάννης Ανδριανός της ΝΔ δηλώνει στο «πόθεν έσχες» του τρακτέρ που έχει αγοράσει το 1994, ενώ ο Γιάννης Κεφαλογιάννης έχει συμμετοχές σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια ύψους 1,2 εκατ. ευρώ από κληρονομιά.
Στην κοινοβουλευτική παράδοση είναι και οι λάτρεις του υγρού στοιχείου, με τους Γ. Βαρουφάκη, Σ. Σακοράφα και Π. Πολάκη να διαθέτουν σκάφος (ή βάρκα σε άλλες περιπτώσεις) και τον Σπ. Λιβανό να δηλώνει ταχύπλοο από το 2015.
Στα άλλα ενδιαφέροντα, ο Στ. Κούλογλου εμφανίζει καταθέσεις που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ, ενώ ο Δημήτρης Βίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν της βουλευτικής αποζημίωσης, εμφανίζει καταθέσεις 701 ευρώ και κανένα ακίνητο.
«Ριγμένη» θα πρέπει να νιώθει και η Μ. Απατζίδη του ΜέΡΑ25, η οποία και αυτή, πέραν της βουλευτικής αποζημίωσης, δηλώνει καταθέσεις λιγότερες από 4.000 ευρώ, χωρίς όμως ακίνητα, μετοχές ή κάποιο μέσο μεταφοράς.
Σε αυτούς που χρωστάνε πάντως, αίσθηση προκαλεί η περίπτωση του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, ο οποίος εμφανίζει να οφείλει μέσω φόρων και τελών προς το ελληνικό δημόσιο 194.000 ευρώ, εκ των οποίων έχει πληρώσει τα 60.000 ευρώ.
Αυξημένα έσοδα πάντως για το 2020 εμφανίζει και ο πρώην επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος δηλώνει 170.000 ευρώ από ακίνητα και 2.211.000 από διάθεση περιουσιακών στοιχείων.
Αυτή τη φορά, πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, φρόντισε έγκαιρα να ενημερώσει με δελτίο τύπου πως η συμμετοχή που παραδοσιακά εμφανίζει σε 122 ακίνητα αφορούν σε εγγραφές σε μόνο ένα κτίριο και πως το συνολικό ποσοστό της συμμετοχής του δεν υπερβαίνει το 11%.
Ιδιαίτερα προβληματική εμφανίζεται ωστόσο η περίπτωση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Καματερού, ο οποίος, παρότι δεν εμφανίζει εισόδημα, έχει 19 δανειακές υποχρεώσεις που ξεπερνούν συνολικά τα 1.678.651 ευρώ. Μεγάλα δανεικά ανοίγματα επίσης εμφανίζει και ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος οφείλει πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ.
https://www.iefimerida.gr/politiki/pothen-eshes-lires-skafi-trakter-katatheseis-hrei

Ο πρωθυπουργός μαζί με τη σύζυγο του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, δηλώσαν εισόδημα 116.842 ευρώ, ενώ οι καταθέσεις τους φθάνουν τις 534.000 ευρώ. Το ζεύγος Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι έχει επίσης στην κατοχή του 40 ακίνητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με την Περιστέρα Μπαζιάνα δήλωσαν ως εισόδημα 90.585 ευρώ ενώ διατηρούν καταθέσεις ύψους 97.297 ευρώ. Διαθέτουν επίσης ένα ακίνητο και ένα οικόπεδο.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε εισόδημα 178.585 ευρώ και καταθέσεις 523.398 ευρώ. Έχει 19 ακίνητα εκ των οποίων το ένα στο Βέλγιο, ενώ κατέχει ποσοστό συμμετοχής και σε βιοτεχνική εταιρεία.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνει εισόδημα 200.660 ευρώ από τα οποία οι 170.000 προέρχονται από μερίσματα και τόκους ενώ διατηρεί καταθέσεις ύψους 153.381 ευρώ σε Ελβετία και Ελλάδα. Στην κατοχή του βρίσκονται 11 ακίνητα, ενώ έχει ποσοστό συμμετοχής και σε 8 εταιρείες.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δηλώνει μαζί με τη σύζυγό του εισόδημα 89.769 ευρώ. Το ζεύγος Κουτσούμπα δεν διαθέτει μετοχές, ομόλογα και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα, ούτε τραπεζική θυρίδα. Οι αποδοχές από τη βουλευτική του αποζημίωση σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΚΕ, έχουν κατατεθεί στο κόμμα.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος, δηλώνει εισόδημα 295.162 ευρώ ενώ έχει καταθέσεις ύψους 558.180 ευρώ, από τα οποία ποσό 434.000 είναι κατατεθειμένα σε γερμανική τράπεζα.

Latest..

Κορωνοϊός: 30.218 θάνατοι στην Ελλάδα

ΙΚΑΡΙΑ : Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 9 νεκρούς και 3 από προηγούμενες ημέρες. Έτσι φτάσαμε στο σύνολο πλέον τους 30.218 θανάτους από την αρχή της πανδημίας τον Φεβρουάριο του … [Read More...]

Μ. Κακαλή, πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας ΚΕΔΕ: Δεν αρκεί η εκ των υστέρων υποστήριξη θυμάτων βίας, αλλά η ενεργή παρέμβαση και αποτροπή τέτοιων φαινομένων

ΛΗΜΝΟΣ: Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ και στο πλαίσιο υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της ΚΕΔΕ, της Γενικής Γραμματείας … [Read More...]

Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ: Στήριξη Ουκρανίας-Διαδικασίες ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας

ΙΚΑΡΙΑ: Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ διαβεβαίωσαν σήμερα ότι η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξή τους «για όσο χρόνο χρειαστεί» απέναντι στην «αγριότητα» της Μόσχας, η οποία … [Read More...]