Τα τουρκικά UAV “σαρώνουν” το Αιγαίο, αυτο φαίνεται ότι συνέβη και χθες με πτήση πάνω από τη Λήμνο.

ΛΗΜΝΟΣ:

Πτήσεις τουρκικών uav’ s έχουμε πλέον σε καθημερινή βάση στο Αιγαίο. Μη επανδρωμένα οχήματα απονηώνονται και από φρεγάτες του τουρκικού ναυτικού και αυτό φαίνεται ότι συνέβη και χθες με πτήση πάνω από τη Λήμνο.

Η Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει σ΄ αυτές τις προκλήσεις των Τούρκων. Στις πρώτες πτήσεις που έγιναν το 2018, υπήρξαν αναγνωρίσεις από F-16!
Το θέμα τέθηκε και στη Βουλή, όπου ο ΥΕΘΑ απάντησε:«Το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί και αξιολογεί διαρκώς την ανάπτυξη όλων των νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων υψηλής ενέργειας για αντιμετώπιση UAV. Στο πλαίσιο αυτό, υιοθετεί τις βέλτιστες λύσεις για την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των μονάδων του, προκειμένου να ανταποκρίνεται στο σύγχρονο περιβάλλον απειλών».
Αυτό  επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλο , απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης  με θέμα «Πρόταση ενδεχόμενης εγκατάστασης όπλων Laser σε φρεγάτες».

Όσο “παρακολουθούμε και αξιολογούμε” βεβαίως, καλό είναι να αποφασίσουμε και τι θα κάνουμε με το πρόβλημα. Τα τουρκικά uav’ s εντοπίζονται από τις ελληνικές ΕΔ και μπορούν να αντιμετωπιστούν και χωρίς όπλα laser. Αυτό που λείπει είναι η διαταγή.

ΠΗΓΗ militaire.gr
Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Σε έναν γύρο θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, όποιος δεν συμμετάσχει θα υποβιβασθεί

ΣΑΜΟΣ: Η Επιτροπή Διοργανώσεων στην συνεδρίασή της στις 25/02/2021 αποφάσισε τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής περιόδου 2020 -2021, με την διεξαγωγή … [Read More...]