Την Κυριακή έβρεχε στα Βατερά… κλήσεις από την Τροχαία!

ΛΕΣΒΟΣ:

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό στο νησί μας κάποιοι δείχνουν ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα…Οι περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις στο νησί μας περιμένουν να δουλέψουν τα σαββατοκύριακα κυρίως με το ντόπιο πληθυσμό. Και αντί να είμαστε όλοι ενωμένοι και να βοηθούμε όσο μπορούμε ο ένας τον άλλον…. μπαίνουμε στη λογική της καταγγελίας.
Δεκάδες επισκέπτες στα Βατερά την Κυριακή είδαν στο Ι.Χ. αυτοκίνητό τους το ροζ χαρτάκι της Τροχαίας! Κλήσεις για παράνομη στάθμευση.
Ο επιχειρηματίας κ. Μανώλης Ευσταθίου που δραστηριοποιείται στην περιοχή αναφέρει το σχετικό γεγονός και όσα αναφέρει ας είναι αφορμή για προβληματισμό όλων μας…
“Με αφορμή ένα περιστατικό που έλαβε χώρα χθες στα Βατερά , κατά το οποίο η τροχαία ύστερα από καταγγελία έκοψε κλήσεις στα αυτοκίνητα των λουομένων , έκανα κάποιες σκέψεις όσον αφορά τον τουρισμό στο νησί μας .
Πόσες φορές Έχουμε αναρωτηθεί έχουμε συζητήσει έχουμε προβληματιστεί γιατί ποτέ το νησί μας δεν αποτελουσε και δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό .
Πολλοί και διαφορετικοί οι λόγοι .
Ενδεικτικά :
1. Ειμαστε απομακρυσμένος προορισμός
2. Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες απαράδεκτες διαχρονικά ( χρόνος ταξιδιού, Κόστος , δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη ανύπαρκτα)
3. Πότε δεν είδαμε τον τουρισμό σαν κύρια πηγή εσόδων αφού λίγο οι ελιές λίγο η κτηνοτροφία λίγο το ένα λίγο το άλλο μας έκαναν να ασχοληθούμε ερασιτεχνικά με το κεφάλαιο τουρισμός.
4. Δεν υπάρχουν υποδομές Και οργάνωση, και πως να υπάρχουν όταν απουσιάζουν τα προαναφερθέντα . Ετσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος .
5 . Και το πιο βασικό είναι ότι δεν έχουμε τουριστική συνείδηση. Θέλουμε τουρισμό αλλά να μην τυχόν και μας ενοχλήσουν . Θέλουμε την ησυχία μας κι αυτό φροντίζουμε να το δείχνουμε με κάθε τρόπο .
6 .Η καταγγελία είναι η αγαπημένη μας ασχολία ειδικά στα χωριά .
Καλό καλοκαίρι!!!”

Latest..

Εντοπισμός πλαστικών στη θάλασσα με τηλεπισκόπηση – Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου στο πείραμα του Παν. Αιγαίου

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου στο πλαίσιο της πολύπλευρης συνεργασίας που αναπτύσσει με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μέσω του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Μιχάλη Ρούσση, που … [Read More...]