Τις προτεραιότητες του Υπ.Υγείας για το 2023 παρουσίασε ο Θ. Πλεύρης

ΙΚΑΡΙΑ: Τις δράσεις στην Υγεία που διασφαλίζουν την ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα του  συστήματος υγείας, παρουσίασε στο Πανελλήνιο Συνέδριο «Βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα: Διασφαλίζοντας το μέλλον των συστημάτων υγείας» ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Κεντρική κατεύθυνση είναι οι προληπτικές εξετάσεις και η διανομή πόρων στην πρόληψη, προκειμένου οι πολίτες να παραμείνουν υγιείς και γρήγορα να αντιμετωπίζουν την ασθένεια που έχουν εμφανίσει, όπως είπε και πρόσθεσε πως «επίσης σοβαροί πόροι δίνονται στην  πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μέσω του προσωπικού γιατρού, όπου πλέον η δωρεάν κάλυψη στους πολίτες έχει φτάσει στο 52% και έχουν υλοποιηθεί 1.050.000 ραντεβού».
Με τα επιπλέον κίνητρα που θα υπάρξουν εντός του 2023 θα έχουμε πλήρη εφαρμογή του προσωπικού γιατρού και όλοι οι πολίτες θα έχουν δωρεάν προσωπικό γιατρό, επισήμανε.
Παράλληλα ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπου από τη μια πλευρά διασφαλίζεται η παρουσία γιατρών στο ΕΣΥ και από την άλλη γίνεται πιο ελκυστικό για να έρθουν γιατροί και να στελεχώσουν τα νοσοκομεία μας και εξήγγειλε την επεξεργασία του νέου Χάρτη Υγείας όπου καμία δομή δεν κλείνει, αλλά αντιθέτως – όπως είπε -με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν θα αναβαθμιστούν και η κάθε μία θα έχει χαρακτήρα σύμφωνα με τις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών.
Προς αυτή την κατεύθυνση ανέφερε την καλύτερη χρηματοδότηση των νοσοκομείων μέσω του ΕΟΠΥΥ όπου θα υπάρξει πλήρη στήριξη βάσει των DRG’S που έχουν ήδη υλοποιηθεί στην Κρήτη και αναφέρθηκε σε μία σειρά από δράσεις που έχουν να κάνουν με εξωνοσοκομειακή περίθαλψη, την κατ οίκον νοσηλεία και την ανακουφιστική φροντίδα.
Τέλος, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε συνολικά στην φαρμακευτική πολιτική όπου με τις παρεμβάσεις που έγιναν «εξοικονομήθηκαν για τον Έλληνα φορολογούμενο 350 εκ. από τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς να φύγει κανένα φάρμακο και αντιθέτως να ενταχθούν όλες οι νέες θεραπείες», όπως τόνισε.
Μάλιστα εξήγγειλε την  αύξηση του προϋπολογισμού του φαρμάκου, ο οποίος θα γίνεται με ένα λελογισμένο τρόπο, ώστε τις καινοτόμες θεραπείες να τις λαμβάνουν οι ασθενείς που τις χρειάζονται, όπως είπε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Latest..

Συνάντηση Δημάρχου Λέρου Μ. Κόλια με Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα για συνεργασία.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιο Λιάσκο και τον Α’ Αντιπρόεδρο Αντιστράτηγο Νικόλαο Χιόνη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας μετά … [Read More...]

Τριήμερο στρατιωτικό πένθος για το τραγικό συμβάν με τη συντριβή του αεροσκάφους της ΠΑ- Η συγκινητική ανάρτηση του Ν.Χαρδαλιά και το “Ήλιος θεός” που αφιέρωσε (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης  Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 … [Read More...]

Το νεκρό βρέφος στον Πολιχνίτο, η απαξίωση της δημόσιας φροντίδας υγείας. Η Μ. Κομνηνάκα στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου

ΛΕΣΒΟΣ: Το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου επισκέφτηκε τη Δευτέρα, 30 Γενάρη, το πρωί, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτή Μαρία Κομνηνάκα. Συνομίλησε με τους γιατρούς και … [Read More...]

Λήμνος : O Ήφαιστoς μεθοδεύει τις αντιδράσεις του για την “κλοπή” του Πρωταθλήματος Μπάσκετ .Στην Αθήνα το Δ.Σ για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Κ.(βίντεο+ η επίμαχη προκήρυξη)

ΛΗΜΝΟΣ: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την “κλοπή” όπως αποδεικνύεται του Πρωταθλήματος Εφήβων Μπάσκετ  της Τ.Ε. ΕΟΚ Λέσβου. Το Δ.Σ του Ηφαίστου αφού κατέθεσε ένσταση πριν … [Read More...]