Τι αναφέρει ο Άκης Τσελέντης για τον σεισμό στη Λέσβο

ΛΕΣΒΟΣ:

Τι αναφέρει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης για την σεισμική δραστηριότητα στη Λέσβο:
Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 03:52 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.9 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 268 χλμ. ΒΑ των Αθηνών.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 6 χλμ. ΔΒΔ του Μανταμάδου Λέσβου.
Επίσης, στις 08:39 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.7 στην κλίμακα Richter. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 3 χλμ. ΔΒΔ του Μανταμάδου Λέσβου.
Οι σεισμοί αυτοί έχουν σχέση με το ρήγμα της Αγ Παρασκευής που διατρέχει όλο το νησί με διεύθυνση ΒΒΑ-ΝΝΔ με μεγάλο σεισμικό δυναμικό.
Παρακολουθούμε την εξέλιξη με τα δίκτυα μας. Η Λέσβος έχει πλούσια σεισμική ιστορία που οφείλεται στην δράση σημαντικών ενεργών ρηγμάτων τόσο υποθαλάσσιων όσο και χερσαίων που διασχίζουν το νησί. Λόγο του μεγάλου σεισμικού δυναμικού της ευρύτερης περιοχής και της φύσης του οικοδομικού ιστού οι κάτοικοι να λαμβάνουν τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης.

Latest..

Πρόεδρος Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Ικαρίας: ”Γνωστοί Μπαχαλάκηδες” προσπάθησαν να αμαυρώσουν την Εθνική επέτειο

ΙΚΑΡΙΑ: Σε ένα δεικτικό σχόλιο προέβη ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας στην Ικαρία Γιάννης Σηφάκης, αναφορικά με την προσπάθεια κάποιων που όπως λέει στην … [Read More...]

Ευχές Ερντογάν σε Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου – «Η συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθεί περαιτέρω»

ΛΗΜΝΟΣ: Ευχετήρια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου. Στην επιστολή, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, … [Read More...]