Τι συζητήθηκε για το Επικούρειο στο περιφερειακό συμβούλιο στη Σάμο

ΣΑΜΟΣ: Φωτογραφία: ERTNews.gr
Τρεις ώρες διήρκεσε η συζήτηση για την λειτουργία του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που διεξήχθη τη Δευτέρα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, με την παρουσία εκπροσώπων αρκετών πολιτιστικών συλλόγων του νησιού.
Φωτογραφία από τη σελίδα facebook περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνου Μουτζούρη.
Φωτογραφία από τη σελίδα facebook περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνου Μουτζούρη.
Από την πλευρά του εισηγητή αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Πανουράκη, προτάθηκε να συσταθεί φορέας διαχείρισης και διοίκησης του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου. Να γίνει διερεύνηση σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με φορείς του δημόσιου τομέα και πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας που θα συμβάλουν στην εξασφάλιση οικονομικών πόρων για τη λειτουργία του Επικούρειου και την απρόσκοπτη επίτευξη των στόχων του.
Ακόμη να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου λόγω της διάθεσής τεχνολογικών και κτιριακών υποδομών υψηλών προδιαγραφών στην μελλοντική στέγαση μουσικής σχολής πανεπιστημιακού επιπέδου. Χρειάστηκαν περίπου τρεις ώρες συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να καταλήξουν τελικά σε δύο προτάσεις που συγκλίνουν με αυτές που κατέθεσε ο νομικός σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Σάμου Φώτης Σφάντος.
Η πρώτη προτείνει τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού και των συλλόγων εάν και εφόσον επιτρέπεται και η δεύτερη τη σύσταση Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με τη συμμετοχή της περιφερειακής ενότητας, όποιων δήμων επιθυμούν να συμμετέχουν αλλά και των πολιτιστικών συλλόγων.
Αποφασίστηκε άμεσα να εξεταστεί και να έρθει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου η πρόταση που θα επιτρέπει και στους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού να έχουν λόγο στην λειτουργία του επικούρειου πολιτιστικού κέντρου.
Πηγή: ERTNews.gr

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ GLOMEX:
<!– important to use below –>

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube
Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!
Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Latest..

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ MR PHONE

ΧΙΟΣ : Η Mr Phone που ειδικεύεται στο αντικείμενο  αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας αναζητά νέους συνεργάτες για τα καταστήματα της στη Χίο. Αν θέλεις να γίνεις μέλος της ομάδας … [Read More...]

Στήριξη μουσικών – κατοίκων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού

ΣΑΜΟΣ: Φωτογραφία: Ελένη Παντελούκα Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, προγραμματίζει να διοργανώσει συναυλίες στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου με … [Read More...]

Ο Έπαρχος και ο Διοικητής Νοσοκομείου Καλύμνου για τις Μελέτες Ενεργειακής Αναβάθμισης έξι Νοσοκομείων νησιών (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]