Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης στην Χίο.

ΛΗΜΝΟΣ:

Τη Χίο επισκέπτεται από τις 6 έως τις 9 Σεπτεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Τη φροντίδα της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου έχει ο Σύλλογος Βορειοχωριτών Αμερικής «Πελινναίον – Αγία Μαρκέλλα». Ο κ. Ελπιδοφόρος είχε χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό κατά το φετινό εορτασμό στην ιδιόκτητη εκκλησία του Συλλόγου Βορειοχωριτών στη Νέα Υόρκη. Εκεί ο Αρχιεπίσκοπος είχε αποκαλύψει ότι και εκείνος από τον παππού του κατάγεται από τη Χίο. Αυτό αποτέλεσε και αφορμή για την πρόσκληση στην πραγματοποιούμενη επίσκεψη.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης αναφορικά με την επίσκεψη του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρουαπό 6 έως 9 Σεπτεμβρίου στη νήσο της καταγωγής του Χίο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω στην ιδιαίτερη πατρίδα της καταγωγής του τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Η επίσκεψή του εκτός από τον ιδιαίτερο συμβολισμό  αποτυπώνει και το γνήσιο ενδιαφέρον του για ότι συμβαίνει στη  Χίο αλλά και ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο. Οι κρίσεις που διέρχεται ο τόπος μας Πανδημία , Μεταναστευτικό Προσφυγικό , οι κλιμακούμενες απειλές και διεκδικήσεις από Τουρκικής πλευράς, αλλά και όλες οι προκλήσειςστην Ανατολική Μεσόγειο , δημιουργούν επιτακτική την ανάγκη για κάθε είδους βοήθεια,  συμπαράσταση και αλληλεγγύη , για την ειρήνη στην περιοχή και την ευημερία των Νησιωτών του Βορείου Αιγαίου. Η Ορθόδοξος Εκκλησία της Αμερικής , ως τώρα στάθηκε αρωγός με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα , αλλά και κάθε άλλο ζήτημα προέκυψε με κοινωνική δικαιοσύνη και έργο αξιομνημόνευτο. Ελπίζουμε ότι θα είναι πάντα κοντά στους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου και ότι δίκαιο πρεσβεύουν , ως ακρίτες του Δυτικού Κόσμου.Είναι τιμή για όλους μας και για τον  τόπο της καταγωγής του,   η επίσκεψή του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής  Ελπιδοφόρου.»

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πρόκειται να παραθέσειεπίσημο γεύμα στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στα Καρδάμυλα.
Ο Περιφερειάρχης πρόκειται να αναχωρήσει για τη Χίο σήμερα το απόγευμα.
Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..