Τουρισμός: Ξενοδοχεία-καραντίνας ανά νομό και κίνητρα (Βίντεο)

ΛΗΜΝΟΣ:

Το πλάνο της κυβέρνησης για τον τουρισμό δεν έχει… ξεδιπλωθεί πλήρως και το αμέσως επόμενο διάστημα θα γνωστοποιηθούν οι προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους ξενοδόχους, με στόχο να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των μονάδων που θα παραμείνουν κλειστές. Υστερα κι από τις συστάσεις της Κομισιόν για το καλοκαίρι στην Ευρώπη εν μέσω κορονοϊού, η ελληνική κυβέρνηση φέρνει στο τραπέζι νέες προτάσεις για να σωθεί η παρτίδα.
Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Γιάννης Σαραντάκος στην «Ωρα Ελλάδος 7:00» στο Open TV καταρχάς η ελληνική πλευρά «κέρδισε» τις γεμάτες πτήσεις προς την Αθήνα. Τα αεροπλάνα που θα έρχονται στην Ελλάδα θα είναι γεμάτα κι όχι ένας επιβάτης ανά θέση. Θα υπάρχουν βέβαια αυστηροί κανόνες, όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας, κάθετος αέρας στις θέσεις κι άλλα, ωστόσο, το γεμάτο αεροπλάνο είναι μια πρώτη… νίκη στο στοίχημα της τουριστικής κίνησης στη χώρα.
Επίσης θα θεσπιστεί ο όρος ξενοδοχείο καραντίνας ανά νομό. Κάτι που σημαίνει ότι όποιος τουρίστας νοσήσει σε κάποια μονάδα θα πηγαίνει σε εκείνο το ξενοδοχείο που θα έχει οριστεί και θα ακολουθούνται όλες οι ενδεδειγμένες διαδικασίες.
Η κυβέρνηση κάνει ωστόσο… ντρίμπλα σε ό,τι αφορά στην θέσπιση ειδικών κινήτρων για τους ξενοδόχους και θα εκπονήσει μέτρα στήριξης για όσους ανοίξουν. Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους τόσο κατά την τουριστική περίοδο, όσο και μετά, θα καταβληθούν από το κράτος οι ασφαλιστικές τους εισφορές κατά την τουριστική σεζόν, αλλά και μετά και η σκέψη είναι να μπει μια ρήτρα λειτουργίας στα ξενοδοχεία, για να λάβουν τα… ευεργετήματα.
Εξάλλου θα υπάρξει εκπαίδευση προσωπικού στο μέτρο του δυνατού, ενώ θα υπάρξει γιατρός που θα χρεώνεται σε κάθε μονάδα. Ο γιατρός θα παρατηρεί τα φαινόμενα κι ο τουρίστας που θα έχει «ύποπτα συμπτώματα» δεν θα καταφεύγει στα κέντρα υγείας και στα νοσοκομεία, αλλά θα εξετάζεται πρώτα από τον γιατρό στο ξενοδοχείο.
[embedded content]

ethnos.gr
Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

ΧΙΟΣ : Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος οι προθεσμίες για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις … [Read More...]

Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ

ΧΙΟΣ : Ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Υπουργείο Τουρισμού ουδέποτε διαχώρισε τα νησιά σε κατηγορίες, ως προς την επικινδυνότητά … [Read More...]

Ποδηλατοδρομία στην Καλλονή για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου – Θα συμμετέχει και ο Steffen Streich

ΛΕΣΒΟΣ: Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές … [Read More...]