Το ακίνητο του Πολιχνίτου που…. μένει στο συρτάρι! Ερώτηση από τη Χ. Ζωγράφου

ΛΕΣΒΟΣ:

  ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗΚύριε δήμαρχε,
γνωρίζετε καλύτερα από μένα το πόσο κοπιώδες, χρονοβόρο και δαπανηρό  ζήτημα είναι η ετοιμασία μιας μελέτης  έργου , προκειμένου αυτό να  ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα  για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του και να πραγματοποιηθεί.
         Ο δήμος δυτικής Λέσβου, ως νεοσύστατος , μη έχοντας επαρκές προσωπικό και χρήματα είχε μόνο μία επιλογή , αν ήθελε να προχωρήσει  έστω στοιχειωδώς ,σε έργα: να προχωρήσει  στη δημοπράτηση των ώριμων από την προηγούμενη δημοτική αρχή έργων που αφορούσαν στην δική του  επικράτεια.
Ένα τέτοιο έργο είναι η μετατροπή νεοκλασικού κτηρίου – δημοτική περιουσία- στον  Πολιχνίτο σε παιδικό σταθμό..
Η μελέτη του  είναι έτοιμη κατά 95% από τις 28  Ιουνίου του 2019.  Βρίσκεται στα χέρια  υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου μας  που πρέπει   να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση   πολεοδομικής  άδειας,  για ν΄ ακολουθήσει η κοστολόγηση   και τέλος η δημοπράτησή του.
  Όμως από τον Ιούνιο του 2019 μένει ακίνητο στο συρτάρι.
Η αιτιολογία ότι οι υπάλληλοι είναι λίγοι , ότι η δουλειές είναι πολλές κλπ παρότι  έχουν μίαν  ισχύ, δεν είναι  αρκετές για να δικαιολογήσουν την απώλεια έργων.
          Πολύ δε περισσότερο  όταν αφορά σε   ένα  παιδικό  σταθμού στον Πολιχνίτο .
Η δημοτική αρχή διεκδίκησε τον δήμο,  διατρανώνοντας την θέλησή της να στηρίξει ΟΛΑ τα χωριά της επικράτειάς της  ξεπερνώντας  τις δυσκολίες που θα συναντούσε με  όπλο την αξιοποίηση όλων των ευκαιριών .                                                                                                                 
         Η προώθηση των έτοιμων μελετών είναι μια τέτοια ευκαιρία.  
Με βάση όλα τα παρά πάνω και γνωρίζοντας ότι :
1)      Η μελέτη για τη δημιουργία του παιδικού σταθμού Πολιχνίτου είναι έτοιμη (ίσως αυτή η καθυστέρηση απαιτήσει  επικαιροποίηση των στοιχείων , που και πάλι δεν είναι δύσκολο να γίνει). 
2)       2)Τα νήπια του Πολιχνίτου  και οι οικογένειές τους έχουν  ανάγκη απ΄αυτόν
Ερωτάσθαι τι ενέργειες και σε τι χρόνο θα  τις κάνετε προκειμένου να προχωρήσει αυτό το σημαντικό για τον Πολιχνίτο θέμα.
   Με εκτίμηση
 Ζωγραφου Χρυσούλα 
 Δημοτική σύμβουλος    

Latest..

Το ΚΚΕ για την επέτειο του ΟΧΙ

ΙΚΑΡΙΑ : Βρετανών, έχοντας τα μάτια τους στραμμένα στις μεταπολεμικές εξελίξεις για τη σταθεροποίηση της αστικής εξουσίας και την υπονόμευση του ΚΚΕ και του ΕΑΜ. Το στοιχείο … [Read More...]

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο του ΟΧΙ

ΙΚΑΡΙΑ : «Η επέτειος της 28η Οκτωβρίου μας δείχνει το δρόμο για ένα μέλλον χωρίς νοσταλγούς του ναζισμού» Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την … [Read More...]

Λήμνος: Η Κανονιοφόρος “Αρματωλός” και το Πολεμικό καταγραφικό «Ναυτίλος» στο λιμάνι της Μύρινας για την 25η Οκτωβρίου! (φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ: Στο λιμάνι ‘Άγιος Νικόλαος της Μύρινας βρίσκονται σήμερα η Κανονιοφόρος “Αρματωλός” και το Πολεμικό καταγραφικό «Ναυτίλος» για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης … [Read More...]