Το Γενικό Λύκειο Μούδρου τίμησε την Παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων του παιδιού (βίντεο)

ΛΗΜΝΟΣ:

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου, σχολείο του Προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας “Εγώ κι Εσύ μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα” τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού με ποικίλες δράσεις.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 20/11/2020, μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετείχαν στη διαδικτυακή Εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εγώ κι Εσύ Μαζί», για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού. Το Γενικό Λύκειο Μούδρου Λήμνου και το Β. Αιγαίο εκπροσώπησε η μαθήτρια της Α’ τάξης, Σταυρούλα Μαρία Στενού, συζητώντας για πρώτη φορά μέσα στην πανδημία του Covid-19 στην Ελλάδα, μαζί με άλλους μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα, για το δικαίωμα στην υγεία και την υγειονομική κρίση με ειδικούς επιστήμονες σε θέματα υγείας και δικαιωμάτων. 
Επίσης, 7 μαθητές και μαθήτριες,  η Κωνσταντίνα Μαστοροπούλου, η Παυλίνα Αντον, η Κατερίνα Ρεπανιδά, η Σταυρούλα Μαρία Στενού, η Χριστίνα Παππά,  η Κυριακή Μπαλτζή και ο Μάριος Φίκαρης, εργάστηκαν εξ ολοκλήρου από το σπίτι και δημιούργησαν αφίσες, αφιερωμένες στα Δικαιώματα του Παιδιού, οι οποίες επιλέχθηκαν και θα αναρτηθούν στην Επίσημη σελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας.
Φυσικά, μια τέτοια ημέρα δε θα γινόταν να ξεχάσουμε το ιδιαίτερα σημαντικό έργο που επιτελεί ο οργανισμός “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια προσφοράς στο Παιδί. Έτσι, η μαθήτριά μας, Νικολέττα Δήμου, δημιούργησε αφίσα ειδικά για τον Οργανισμό, την οποία αποστείλαμε με ιδιαίτερη χαρά. Το “Χαμόγελο του Παιδιού” ανταποκρίθηκε θερμά και απέστειλε στη μαθήτρια ευχαριστήριο e-mail. 
 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Ξεκίνησε ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην αγορά της Μύρινας… θα στολιστεί φέτος Χριστουγεννιάτικο Δέντρο;

ΛΗΜΝΟΣ: Είναι πλέον γνωστό ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά για μικρούς και μεγάλους. Είναι βέβαιο ότι θα τα γιορτάσουμε με αρκετούς περιορισμούς και ένας από … [Read More...]

Κύριε Πρωθυπουργέ όχι διακρίσεις ….Να πάρουν όλοι οι Υγειονομικοί το επίδομα και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία !

ΧΙΟΣ : Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ σας άκουσα με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα είπατε και εξαγγείλατε για τους Ήρωες της Υγείας ! Είμαι παλιός υγειονομικός στα νιάτα μου και επειδή … [Read More...]