“Το κτίριο χρειάζεται στατική μελέτη”- Συνέντευξη εργολάβου για το σχολικό κτίριο Ικαρίας

ΙΚΑΡΙΑ: Ο ανάδοχος του έργου για τις εργασίες συντήρησης του σχολικού κτιρίου του Γυμνασίου-Λυκείου Αγίου Κηρύκου Κος Δηλανάς, μιλάει στην Ικαριακή Ραδιοφωνία για τον σάλο που έχει ξεσπάσει σχετικά με τη κατάσταση του εν λόγω κτιρίου.“Έχει θιχτεί η αξιοπρέπειά μου και η επαγγελματική μου δραστηριότητα” δηλώνει αγανακτισμένος από τις κατηγορίες που του προσάπτονται για κακοτεχνίες από τη διεύθυνση του σχολείου. “Η υγρομόνωση που μου ανατέθηκε αφορά 150μ2, στη ταράτσα, πάνω από το Χημείο ενώ το σχολείο είναι πάνω από 700μ2″ μας λέει αγανακτιμένος. “Είναι απολύτως ψευδές αυτό που λέει ο διευθυντής του Λυκείου, ότι κύριο αντικείμενο του έργου ήταν οι μονώσεις”.
Ελλιπής η μελέτη από την Περιφέρεια – Οξείδωση οπλισμών στο κτίριο
Δηλώνει ότι δεν φέρει ευθύνη αν η μελέτη του έργου είναι ελλιπής και ότι υπάρχει επίσημη αλληλογραφία σχετικά με αυτό, μεταξύ αυτού και των αρμοδίων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η μελέτη έχει εκπνονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Β. Αιγαίου με επιβλέποντες από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Σάμου. Η εν λόγω μελέτη εκπονήθηκε βάσει υποδείξεων και κτιριακών αναγκών που η διεύθυνση του σχολείου ανέδειξε , δηλώνει ο Κος Δηλανάς. Υπάρχει θέμα οξείδωσης οπλισμών και με σχετικό έγγραφο που απέστειλε ο ίδιος τον Αύγουστο του 2022, ενημερώνει τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Σάμου για τη κατάσταση που βρίσκεται ο φέρων οργανισμός του κτιρίου, ο οπλισμός και το σκυρόδεμα.
Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Χωρίς αλεξικέραυνο το σχολείο
Το καλοκαίρι του 2020 ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του έργου και μάλιστα πήρε συγχαρητήρια για τη δουλειά του από την διευθύντρια του σχολείου, μας είπε ο Κος Δηλανάς.
Με την κατάληψη του σχολείου το 2020 το κτίριο υπέστη πολλές ζημιές ανάμεσά τους και το ξήλωμα του αλεξικέραυνου, μας λέει ο Κος Δηλανάς. Διάτρηση κεραμιδιών και σπασμένες σκεπές αντίκρυσε ο ίδιος και έχει μάλιστα σχετικό φωτογραφικό υλικό  που δηλώνει ότι δεν φταίει εκείνος για αυτές τις ζημιές. Έπειτα δηλώνει ότι δέχθηκε από την γυμνασιάρχη ύβρεις. Επίσης βρίσκεται στα δικαστήρια για βραχυκυκλώματα που συμβαίνουν τα οποία ο εργολάβος δηλώνει ότι δεν ήταν στη μελέτη, εκείνος έχει εγκαταστήσει ρελιέφ και έχει αλλάξει τα φωτιστικά σώματα αλλά το πρόβλημα οφείλεται στις γραμμές ηλεκτρισμού.
“Η μόνωση μέχρι και το πέρας του πρώτου σεισμού, το 2020, λειτουργούσε επειδή επισκευάσαμε τους αρμούς” λέει ο εργολάβος, “κάτι που ο διευθυντής του Λυκείου δεν ανέφερε ποτέ”. “Οι αρμοί έχουν την ιδιότητα να κινούνται με τους σεισμούς, αυτή είναι η δουλειά τους” μας δηλώνει και προφανώς με τους μετέπειτα σεισμούς οι αρμοί αστόχησαν και μπαίνει νερό.
“Στατική μελέτη χρειάζεται το κτίριο και να μην επιρρίπτουν ευθύνες πάνω μου, το κτίριο είναι 30 χρόνια ασυντήρητο” μας δηλώνει ο εργολάβος κος Δηλανάς.

Latest..

Δηλώσεις Κρασώνη

ΣΑΜΟΣ: Δηλώσεις του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Futsal Κρασώνη, μετά από τον αγωνα με την Σάμος Futsal 5-5 στη ΣάμοSamosSport.gr … [Read More...]

Από τη συνάντηση του ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μ.Κουτουλάκη με τον Έπαρχο ΠΕ Καλύμνου Μ.Μουσελλή (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Στην Κάλυμνο ήλθε σήμερα Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023,το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του ΥΝΑΝΠ Μανώλης Κουτουλάκης, προκειμένου να … [Read More...]