Το λιμενικό σώζει ζωές στο Αιγαίο – Μετανάστρια γέννησε σε βραχονησίδα (εικόνες)

ΚΩΣ:
Πιστές στο δόγμα της διαφύλαξης των συνόρων, με σεβασμό στον άνθρωπο και τα δικαιώματά του, παραμένουν οι ελληνικές Αρχές.

Μεγαλύτερη απόδειξη από το γεγονός ότι η ελληνική ακτοφυλακή και το Λιμενικό Σώμα βάζουν σε προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή, δεν θα μπορούσε παρά να είναι η σωτήρια επιχείρηση για μια μετανάστρια και το λίγων ωρών βρέφος της, το οποίο γεννήθηκε πάνω σε βραχονησίδα.
Οι διακινητές, που ως συνήθως δεν ενδιαφέρθηκαν παρά να αρπάξουν τα χρήματα από τους μετανάστες τάζοντάς τους μετάβαση στην Ελλάδα, είχαν εγκαταλείψει μεταξύ άλλων και μια γυναίκα η οποία ήταν έτοιμη να γεννήσει.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού 31 αλλοδαπών και 1 νεογνού από τη νησίδα Μπαρμπαλιάς ανατολικά ν.Λέσβου

Το μωρό γεννήθηκε πάνω στη βραχονησίδα με το Λιμενικό να στήνει μια συντονισμένη επιχείρηση έτσι ώστε να διασωθούν μητέρα και βρέφος. Αμφότεροι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου έλαβαν την κατάλληλη ιατρική βοήθεια.
Οι συγκλονιστικές εικόνες αποτυπώνουν το πόσο σημαντική ήταν η παρέμβαση του Λιμενικού, η οποία παράλληλα καταρρίπτει και την προπαγανδιστική ρητορική της Άγκυρας για ό,τι συμβαίνει στο Αιγαίο αναφορικά με τους μετανάστες.
 

Επιχείρηση απεγκλωβισμού 31 αλλοδαπών και 1 νεογνού από τη νησίδα Μπαρμπαλιάς ανατολικά Λέσβου Νο 2

Σχετική δήλωση για το παραπάνω συμβάν, έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. “Συγχαρητήρια στα στελέχη του @HCG, που έσωσαν μια μητέρα και το παιδί της, που γεννήθηκε πάνω στη βραχονησίδα που τους εγκατέλειψαν αδίστακτοι διακινητές. Μητέρα και παιδί ειναι πλέον ασφαλείς στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Σώζουμε ζωές στο Αιγαίο”, έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Latest..

Δικηγορικό γραφείο Αγγελικής Τσιμούρη στο Μούδρο: Τι πρέπει να γνωρίζετε για μια διαφιλονικούμενη ιδιοκτησία.

ΛΗΜΝΟΣ: Το Κτηματολόγιο έφερε στο φως και έγινε αφορμή να τακτοποιηθούν χρόνιες εκκρεμότητες με διαφιλονικούμενη ιδιοκτησία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι περιπτώσεις που … [Read More...]

Πριν αλέκτωρ λαλήσει

ΧΙΟΣ : Παρότι στις πρόσφατες διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήμουν αντίθετος για συγκεκριμένους λόγους με την υποψηφιότητά του Γιώργου Παπανδρέου, εντούτοις τον στήριξα χωρίς αυτό να … [Read More...]

Ο Κώστας Μουτζούρης στο συνέδριο για τα Ροδαφνίδια, στην έκθεση της Αγ. Παρασκευής, στην Ανεμότια και στον Σκόπελο (φωτο)

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης το Σάββατο 25.06.2022 παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου για την … [Read More...]