Το πρόγραμμα των Διασυλλογικών και Πανελληνίων Αγώνων στίβου

ΚΩΣ: Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει ο ελληνικός στίβος, ύστερα από το διάστημα αγωνιστικής και προπονητικής απραξίας, εξαιτίας της πανδημίας που προκάλεσε ο ιός covid-19.
Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ στην τελευταία του συνεδρίαση επικύρωσε το αγωνιστικό του πρόγραμμα, όπως αυτό διαμορφώθηκε με βάση τα νέα δεδομένα. Η ομοσπονδία θα υλοποιήσει το στόχο της διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, αλλά και των διασυλλογικών αγώνων, που ήταν το βασικό ζητούμενο, με προγραμματισμό, που περιορίζει τις μετακινήσεις στο ελάχιστο και τα υγιειονομικά προβλήματα στο μέγιστο βαθμό.
Διασυλλογικά πρωταθλήματα σε διπλάσιους από πέρυσι ομίλους, καθώς και Πανελλήνια Πρωταθλήματα με περιορισμένο αριθμό αθλητών και αθλητριών για υγειονομικούς λόγους, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου πλάνου αγώνων της ομοσπονδίας για το καλοκαίρι του 2020. Οι φετινοί αγώνες θα διαφέρουν από αυτούς των προηγούμενων ετών, αποτέλεσμα της διαφορετικότητας που κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα της ζωής, τους τελευταίους μήνες.
Οι διοργανώσεις θα ακολουθήσουν συγκεκριμένο πρωτόκολλο διεξαγωγής, το οποίο θα διασφαλίζει τη Δημόσια Υγεία και την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν τέλη Ιουνίου με το διασυλλογικό Κ16 και θα καταλήξουν με το πανελλήνιο Ανδρών-Γυναικών μαζί με των Νέων, στις 8-9 Αυγούστου.
Σε πολλούς ομίλους θα γίνουν τα διασυλλογικά, των Κ16 και Κ18 σε 22, ενώ των Α/Γ σε 18.Το πανελλήνιο Κ16 θα γίνει σε 5 ομίλους. Το Πανελλήνιο των Κ18 θα γίνει στη Λάρισα, των Κ20 στα Ιωάννινα ενώ των Νέων στην Πάτρα παράλληλα με των Α/Γ (που θα είναι για 5η συνεχή φορά στο Παμπελοποννησιακό).
Στα πανελλήνια πρωταθλήματα στους ομίλους των Κ16 θα έχει 8αδες, ενώ στα υπόλοιπα πανελλήνια που διεξάγονται κεντρικά σε μια πόλη, θα είναι 16αδες στα σπριντ (σε ατομικούς διαδρόμους) και 12αδες στα υπόλοιπα αγωνίσματα. Δύσκολα πάντως θα υπάρξει λύση για τα αγωνίσματα μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων – αλλά και τις σκυταλοδρομίες.
Θα μετέχουν οι αθλητές που πέτυχαν τις καλύτερες επιδόσεις κατά τα διασυλλογικά, ανεξαρτήτως ομίλου και όποιες εξαιρετικές περιπτώσεις αποδεδειγμένου τραυματισμού (ή συμμετοχής σε διεθνή αγώνα με έγκριση ΣΕΓΑΣ) κι εφόσον πέρυσι κατέλαβαν στο αντίστοιχο πρωτάθλημα την 1η – 4η θέση, μεταξύ των αθλητών-τριών των ηλικιών που το 2020 συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.
Έτσι λοιπόν δεν ισχύουν οποιαδήποτε όρια, ενώ οι συνθήκες ανά όμιλο διασυλλογικού θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα Διασυλλογικών και Πανελληνίων Αγώνων:
Ιούνιος27 ή 28 Διασυλλογικοί Αγώνες Κ16
Ιούλιος4 ή 5 Διασυλλογικοί Αγώνες Κ1811-12 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 (Αγιος Κοσμάς- 2 όμιλοι, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Πάτρα)18-19 Διασυλλογικοί Αγώνες Α/Γ25-26 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 (Λάρισα)
Αύγουστος1-2 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 (Ιωάννινα)8-9 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ και Α/Γ Κ23 (Πάτρα)
Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. θεωρώντας απαραίτητη τη διεξαγωγή των θεσμικών του αγώνων και πρωταθλημάτων, καθόρισε τις Νέες Κεντρικές Τεχνικές Διατάξεις των Διασυλλογικών αγώνων και Πανελληνίων Πρωταθλημάτων 2020, λαμβάνοντας υπόψη:
-Τα δεδομένα και τις προϋποθέσεις που ισχύουν λόγω της πανδημίας του COVID – 19.
-Την όσο γίνεται μεγαλύτερη μείωση των μετακινήσεων των σωματείων.
-Την υποχρεωτική μείωση του συνωστισμού των ατόμων εντός σταδίων.
-Τις διατάξεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων του Ε.Ο.Δ.Υ και ειδικότερα των αντίστοιχων πρωτοκόλλων που ισχύουν για τον κλασικό αθλητισμό μ
Για τη σύνταξη των Νέων Κεντρικών Τεχνικών Διατάξεων για τα πανελλήνια πρωταθλήματα, λαμβάνονται υπόψη και τα παρακάτω:
-Η διεξαγωγή των αγωνισμάτων δρόμων μέχρι 400μ. σε διάδρομο παρά διάδρομο (π.χ. 2 – 4 – 6 – 8).
-Η δυσκολία, μέχρι σήμερα, στην εξεύρεση του ιδανικότερου τρόπου διεξαγωγής των δρόμων ημιαντοχής – αντοχής.
-Η χρονική απόσταση των 2΄ από τη μία προσπάθεια στην άλλη, στα αγωνίσματα κονίστρας.
-Οι προδιαγραφές διεξαγωγής των καθέτων αλμάτων, που περιλαμβάνουν την απολύμανση των στρωμάτων πριν τη διεξαγωγή του αγώνα και μετά την προσπάθεια κάθε διαφορετικού αθλητή ή εναλλακτικά τη χρήση προσωπικού καλύμματος – στρώματος από κάθε αθλητή σε κάθε προσπάθειά του.
*Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ στη διάρκεια της συνεδρίασης του, προχώρησε σε μία ακόμη σημαντική απόφαση. Η ομοσπονδία αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις, που επέφερε στο σύνολο των σωματείων η πανδημία του ιού cobid-19, αποφάσισε την αύξηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό της κάλυψης εξόδων μετακίνησης των σωματείων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Latest..

Ερώτηση & Απάντηση για το έργο πρόσβασης στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις Πλαγιάς- Τρύγωνα(Περασιά-Αυλάκι)

ΛΕΣΒΟΣ: Δεύτερη ερώτηση κατατέθηκε για το έργο με τίτλο “Έργα πρόσβασης στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις Δ/Δ Πλαγιάς- Τρύγωνα (Τρύγωνας- Δημοτικό τμήμα Γιασελλη)” από τον … [Read More...]

Βίντεο ντοκουμέντο: προσπάθεια τουρκικών ακταιωρών να κατευθύνουν λέμβους με αλλοδαπούς στη Λέσβο

ΛΕΣΒΟΣ: Με τη συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, λέμβοι με αλλοδαπούς στο Ανατολικό Αιγαίο, επιχειρούν να εισέλθουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, όπως διαπιστώνεται από το οπτικό … [Read More...]

Στην Ικαρία… «άσε τη ζωή να σε πάει εκεί που θέλει αυτή. Έτσι κι αλλιώς, θες δε θες, αυτό θα γίνει τελικά»

ΙΚΑΡΙΑ: Ο Ίκαρος θα πρέπει να είναι ο πιο παρεξηγημένος ήρωας της ελληνικής μυθολογίας. Σύμβολο της νεανικής απερισκεψίας, πέταξε – λέει η ιστορία του – πολύ κοντά στον ήλιο, με τα … [Read More...]

ΜΑΝΟΣ ανοιχτά και το Βeach bar!

ΛΗΜΝΟΣ: Απολαύστε τον ήλιο και τη θάλασσα στα “Ρηχά-Νερά” παρέα με ευχάριστη μουσική, καφεδάκι, δροσερά ποτά, & γευστικά Snacks στο Manos! Δείτε παλαιότερα δημοφιλή … [Read More...]