Το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών της Λήμνου

ΛΗΜΝΟΣ:

 Οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 15 του Δεκέμβρη στην πλατεία ΟΤΕ στη Μύρινα της Λήμνου, καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης, της ακρίβειας, της ανεργίας, της φτωχοποίησης του λαού και των εκπαιδευτικών. Πολιτικής που έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων και που εξυπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων που ματώνουν τους λαούς για τα συμφέροντά τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Αύξηση μισθού κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο (δηλ 950 ευρώ καθαρά) και αντίστοιχα σε όλα τα υπόλοιπα.
Άμεση καταβολή 13ου και 14ου μισθού με αφετηρία τον Δεκέμβριο του 2022.
Τέλος στην κοροϊδία και την ομηρεία! Να υπογραφούν εδώ και τώρα οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των δόκιμων νεοδιόριστών εκπαιδευτικών. 
Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
Πλήρη εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.
Κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ

Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία της Λήμνου.
Ο Δήμος Λήμνου να λάβει άμεσα μέτρα για την στέγαση των εκπαιδευτικών, εφαρμόζοντας τον νόμο 4483/2017, άρθρο 32, το οποίο αφορά στην στέγαση και την σίτιση των δημοσίων υπαλλήλων, σε ορεινούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας κάτω των 18.000 κατοίκων.
Η Δημοτική Αρχή να απαιτήσει από την πολιτεία, τα χρήματα που είναι αναγκαία, για την ενοικίαση κτιρίων, με σκοπό τη στέγαση των εκπαιδευτικών. 
Να συμπεριληφθούν άμεσα και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί στη δυνατότητα πρόσβασης στο δικαίωμα στέγασης και σίτισης από τους Δήμους.
Ο Δήμος Λήμνου να φροντίσει για την κάλυψη της κενής θέσης της καθαρίστριας του Δημοτικού Σχολείου Μούδρου από το νέο έτος – για τη διάθεση επιπλέον καθαριστριών, με τη μετατροπή όσων έχουν μειωμένο ωράριο σε πλήρες, ή με διορισμό επιπλέον καθαριστριών, στο Γυμνάσιο Μύρινας και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας, μεγάλα σχολικά κτήρια που δεν φτάνει μία μόνο καθαρίστρια.
Ο Δήμος Λήμνου να διεκδικήσει από την κυβέρνηση αύξηση των κονδυλίων για τις σχολικές επιτροπές εν όψει των αυξήσεων των τιμών της ενέργειας και των καυσίμων.
Άμεση αποκατάσταση του παλιού κτηρίου του Γυμνασίου Μύρινας.
Δημιουργία καινούργιου Λυκειακού συγκροτήματος στη Μύρινα.
Ίδρυση Μουσικού/Καλλιτεχνικού σχολείου. 
Επισκευή του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας και της αίθουσας ΔΟΥΚΑΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ.
Για τις επισκευές που ζητούν οι εκπαιδευτικοί και γονείς για τη σκεπή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, τον ανελκυστήρα του 2ου Δημοτικού Σχολείο Μύρινας, των Δημοτικών Σχολείων Μούδρου, Θάνους και Κάσπακα, των Νηπιαγωγείων Μούδρου και Ατσικής.

Για όλα τα παραπάνω, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τους αγώνες με το νέο έτος.
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Δηλώσεις Κρασώνη

ΣΑΜΟΣ: Δηλώσεις του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Futsal Κρασώνη, μετά από τον αγωνα με την Σάμος Futsal 5-5 στη ΣάμοSamosSport.gr … [Read More...]

Από τη συνάντηση του ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μ.Κουτουλάκη με τον Έπαρχο ΠΕ Καλύμνου Μ.Μουσελλή (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Στην Κάλυμνο ήλθε σήμερα Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023,το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του ΥΝΑΝΠ Μανώλης Κουτουλάκης, προκειμένου να … [Read More...]