Των χόρτων… γίνεται στη Δυτική Λέσβο – Απίστευτη αντιπαράθεση!

ΛΕΣΒΟΣ:

Η παράταξη μας καταδικάζει το απειλητικό ύφος της ανακοίνωσης προς του Δημότες.
Αλλάξετε ύφος κύριοι της Δημοτικής Αρχής. Οι πρακτικές σας θυμίζουν άλλες εποχές.
Ο κάθε ιδιοκτήτης ακάλυπτου χώρου σαφώς και οφείλει να τον διατηρεί καθαρό κόβοντας τα χόρτα .
Ομως η Δημοτική Αρχή υποχρεούται να ακολουθεί την ενδεδειγμένη οδο που είναι μετα απο μια ήπια ανακοίνωση – καλεσμα και όχι απειλής προς τους πολίτες να πραξουν τις υποχρεώσεις τους στα οικόπεδα τους .
Αν δεν συμβεί αυτο, με αποστολή προσωπικής επιστολής αναλογού ύψους, και εφόσον δεν υπάρξει και πάλι ανταπόκριση από τον ιδιοκτήτη, να προβεί στα νόμιμα.
Στα Δημοτικά Οικόπεδα σε όλους τους οικισμούς που δεν έχουμε καθαρίστει το πρόστιμο σε ποιον θα επιβληθεί;Σε ορισμένα μάλιστα κατά το παρελθόν έχει προξενηθει πυρκαγιά και η πυροσβεστική έχει όλα τα στοιχεία.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή και κυρίως τους νοσταλγούς της ΕΣΑ, αντί να απειλούν και να εκβιάζουν ας σηκωθούν από τις χρυσές τους καρέκλες και να πιάσουν και αυτοί χορτοκοπτικο βοηθώντας τους προέδρους των τοπικών, που τους έχουν αφήσει στο έλεος του θεού!!!!
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Νικόλαος ΧΗΡΑΣ
—-
Η χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Λεσβου:
Υποχρέωση αποψίλωσης χόρτων και καθαρισμού οικοπέδων από ιδιοκτήτες
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ολοκληρωμένη προετοιμασία του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης κατά την αντιπυρική περίοδο και για την λήψη των απαραίτητων μέτρων πρόληψης γίνεται γνωστό από την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας ότι:
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών και ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών και εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.
Στους παρακάτω χώρους απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς από 1η Μαΐου μέχρι 31 Οκτωβρίου κάθε έτους.Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων ισχύσουν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις
—-

Latest..

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

ΧΙΟΣ : Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος οι προθεσμίες για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις … [Read More...]

Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ

ΧΙΟΣ : Ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Υπουργείο Τουρισμού ουδέποτε διαχώρισε τα νησιά σε κατηγορίες, ως προς την επικινδυνότητά … [Read More...]

Ποδηλατοδρομία στην Καλλονή για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου – Θα συμμετέχει και ο Steffen Streich

ΛΕΣΒΟΣ: Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές … [Read More...]