Φάνηκαν οι προθέσεις τους…. αποθήκη ψυχών η Λέσβος… Ανακοίνωση ΚΚΕ για νέο χθεσινό «παιχνίδι» με τις  εγκυκλίου

ΛΕΣΒΟΣ:

 Το νέο χθεσινό «παιχνίδι» με τις  εγκυκλίους του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, αποδεικνύει τις προθέσεις της κυβέρνησης να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και οι συμφωνίες με την ΕΕ, που μετατρέπουν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών. Η κατεύθυνση για αιτήσεις ασύλου στα ΚΥΤ ή σε άλλα κατάλληλα σημεία, όπως αναφέρεται, αποκαλύπτει ότι τα πανηγύρια για τη μείωση του αριθμού προσφύγων στα νησιά, είναι το προκάλυμμα για τη μεθόδευση  του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών σε δομές φυλακές.      Προκλητική ήταν η προσπάθεια του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να μεταφέρει ουσιαστικά την αρμοδιότητα για τα νέα αιτήματα ασύλου μόνο στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Λέρο, Κω και Ορεστιάδα, όπου και θα οδηγούνταν υποχρεωτικά όλοι οι ξεριζωμένοι για την κατάθεση της αίτησής τους. Το γεγονός ότι το Υπουργείο έσπευσε να τα «μαζέψει άρον άρον» με νεότερη εγκύκλιο σε ορθή επανάληψη, μετά από την κατακραυγή, δεν αλλάζει την ουσία. Άλλωστε, η νεότερη εγκύκλιος παραμένει αόριστη και δημιουργεί ερωτηματικά για το ποιά είναι τελικά τα «κατάλληλα σημεία καταγραφής».
     Αντίθετα, η εγκύκλιος που αποσύρθηκε αποδεικνύει τις προθέσεις της κυβέρνησης, επιβεβαιώνοντας κυνικά ότι τα Νησιά και ο Έβρος έχουν μετατραπεί σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών. Γι’ αυτό και κατασκευάζονται οι νέες υπερδομές – φυλακές, τα λεγόμενα Κέντρα Ελεγχόμενης Κράτησης. Μόνο τα τρία νέα από αυτά, σε Έβρο, Λέσβο και Χίο, θα στοιχίσουν 176.576.000 Ευρώ!
     Αυτή η πολιτική, είναι αντιλαϊκή και αντιμεταναστευτική, και αποτελεί  τη συνέχεια και υλοποίηση των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων, που υπηρέτησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Απάντηση στην αθλιότητα και την ανθρώπινη τραγωδία που βιώνουν τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, είναι η σύγκρουση με την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, η κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου και της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας.
  Καλούμε τους νησιώτες να παραμείνουν σε αγωνιστική ετοιμότητα, μέσα από τους φορείς τους, για να μην περάσουν τα αντιδραστικά σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει και τη δεύτερη – ‘’διορθωτική’’ εγκύκλιο.  Να δυναμώσει η πάλη για:
Απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών.
Να μη φτιαχτεί καμία δομή – φυλακή και να κλείσουν οι υπάρχουσες.
Να πιέσει η κυβέρνηση ώστε  με ευθύνη της ΕΕ και της Ύπατης Αρμοστείας  του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, να φτιαχτούν επιτροπές ασύλου και μέσα στην Τουρκία, και από εκεί να ταξιδεύουν οι πρόσφυγες απευθείας για τις χώρες προορισμού τους.

Latest..

ΚΚΕ Λήμνου: Τιμούμε την Επέτειο της Εθνικής Αντίστασης – Σβήστε άμεσα από το μνημείο το όνομα που προσβάλει τη μνήμη των Λημνίων πατριωτών.

ΛΗΜΝΟΣ: Τιμούμε την επέτειο της εθνικής αντίστασης με τους αγώνες του σήμερα, ενάντια στον καπιταλισμό, το σύστημα που γεννά το φασισμό, την προσφυγιά, τις κρίσεις, τους … [Read More...]

Σάββατο 27 Νοεμβρίου: 82 θάνατοι – 641 διασωληνωμένοι. 47 κρούσματα στη Λέσβο – Υπάρχει κρούσμα Όμικρον στην Ελλάδα;

ΛΕΣΒΟΣ: Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19)/// Δεδομένα έως 27 Νοεμβρίου 2021, ώρα 15:00 Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα … [Read More...]

Αναρτήθηκαν οι πίνακες επιλαχόντων και απορριπτέων υποψηφίων ΟΒΑ Όπλων-Σωμάτων και Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς-Διευκρινίσεις ΓΕΣ για του επιτυχόντες έφεδρους και οπλίτες ΟΒΑ

ΛΕΣΒΟΣ: Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ (www.army.gr) οι πίνακες επιλαχόντων και απορριπτέων υποψηφίων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης Όπλων-Σωμάτων και Ειδικών Δυναμεων … [Read More...]