«Φιλο-Μοριανο» κλίμα στην Ευρώπη… Εμείς θα ξυπνήσουμε ή θα παίζουμε ξύλο με τα ΜΑΤ

ΛΕΣΒΟΣ:

Την υποδοχή από την Αυστρία, προσφύγων από την κατεστραμμένη από τη φωτιά, δομή υποδοχής προσφύγων στη Μόρια, ζητά με αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.Ο ίδιος τονίζει πως «πρόσφυγες στη Μόρια και ιδιαίτερα παιδιά χωρίς γονείς, χρειάζονται τώρα τη βοήθεια μας, και η Αυστρία έχει μία μακρά παράδοση να βοηθά τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, και διαθέτει το μεγαλείο και τον ανθρωπισμό να κάνει τώρα το σωστό».
«Η Ευρώπη μας πρέπει να είναι μία ήπειρος ειρήνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι σε αυτήν την κοινή μας Ευρώπη, χιλιάδες άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί κατά τη φυγή τους από τον πόλεμο, από τις διώξεις και τα βασανιστήρια, πρέπει να ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες για χρόνια, και τώρα να έχουν χάσει και αυτό το καταφύγιο», επισημαίνει ο πρόεδρος Βαν ντερ Μπέλεν.
«Η Αυστρία έχει μια μακρά και μεγάλη παράδοση να βοηθά ανθρώπους στην ανάγκη, και οι Αυστριακοί ήταν πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν εκείνους που δεν μπορούσαν πλέον να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Πρόσφυγες στη Μόρια και ειδικά παιδιά χωρίς γονείς, χρειάζονται τώρα τη βοήθειά μας. Η Ευρώπη και η Αυστρία, και σε αυτό είμαι αισιόδοξος, έχουν το μεγαλείο και τον ανθρωπισμό να κάνουν το σωστό. Είναι ακριβώς εκείνες οι στιγμές που μας δείχνουν σε ποια Ευρώπη ζούμε», τονίζει ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας.

Την παραπάνω είδηση σχολίασε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μουτζούρης:
“Στην Ευρωπαίκη Ένωση επικρατεί αυτη την περιοδο, οπως προκύπτει απο τις χθεσινες και σημερινες δηλώσεις σημαντικων ηγετών και προσωπικοτήτων της αλλα και τα ΜΜΕ, «φιλοΜοριανο» κλίμα και λυπη για τους προσφυγες που εμειναν «στο δρομο»
Ειναι μοναδικη ευκαιρια συνεπως, η Κυβέρνηση να τους ζητησει και να πείσει να δεχθούν 12.760 μεταναστες, που ουτως ή αλλως εκει θελουν να μεταβούν και βρέθηκαν στη Λεσβο εγκλωβισμένοι.
Ο Προεδρος Μακρον εχει ευήκοα ωτα. Η Κορσική αναμένει! Εμπρος λοιπον!! Αllons enfants de la patrie!
(Μυτιληνη 11.09.2020)”

Αν μη τι άλλο σωστό το σχόλιο του Περιφερειάρχη. Το ερώτημα είναι αν η Κυβέρνηση, αν το σύνολο του πολιτικού κόσμου και σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο θα αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία. Προς το παρόν η Κυβέρνηση επιμένει ότι δεν φεύγει κανείς και σήμερα μας στέλνουν τα ΜΑΤ! 
(φωτο Ορέστης Παναγιώτου/ ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Latest..

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΝΧ

ΧΙΟΣ : Πρόσληψη 3 ατόμων τετράμηνης διάρκειας για την κάλυψη κατεπειγουσών και έκτακτων αναγκών στις λειτουργίες της ΔΕΥΑΝΧ, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού αποφάσισε το … [Read More...]

Η υγειονομική βόμβα του κορονοϊού από τη Μόρια μεταφέρθηκε στον Καρά Τεπέ – Σχόλιο Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ

ΛΕΣΒΟΣ: Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕΗ ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που «φιλοξενούνται» στη νέα δομή του Καρα … [Read More...]

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

ΧΙΟΣ :  Συνεδρίασε εκτάκτως με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, μετά τη καταστροφή από φωτιά του Κ.Υ.Τ. Μόριας και τις εξελίξεις, σε σχέση με  τη … [Read More...]

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΝΗΣ ΜΥΡΣΙΝΙΔΙΟΥ 2020

ΧΙΟΣ : Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Μυρτιδιωτίσσης. Την Τετάρτη ώρα 07.00μμ  θα τελεστεί Εσπερινός και Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία. Την Πέμπτη ώρα … [Read More...]