Φοβού τους αγιασμούς..- Γράφει η Ελευθερία Τηλιακού.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Γράφει η Ελευθερία Τηλιακού
Υπομονή συμπατριώτες μου, υπομονή, οκτώ μήνες έμειναν. Τον Οκτώβρη του 2023 θα έρθει η στιγμή να επιλέξουμε έναν νέο και φρέσκο τοπικό ηγέτη που θα έχει νωπή λαϊκή εντολή, συναίσθηση των καθηκόντων του/της ως Δήμαρχος Καλυμνίων και δεν θα θεωρεί το Δημοτικό Μέγαρο και τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου τσιφλίκι του.  Μετά την συμπεριφορά του Δήμαρχου στον αγιασμό του νέου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, διαπιστώσαμε όλοι πλέον, ότι για τον κ. Διακομιχάλη, δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ του οίκου του και του Δήμου ολάκερου.
Δεν επισκέφθηκαν την ιδιωτική κατοικία του Δήμαρχου απρόσκλητοι μέρος των μέσων ενημέρωσης και κάποια μέλη της αντιπολίτευσης που οσμίστηκαν ότι επρόκειτο να συμβεί κάποιο χάπενινγκ. Αν αυτό συνέβαινε, θα έχει κάθε δικαίωμα να διώξει κάθε παρείσακτο. Δεν ήταν ο αγιασμός Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) που επιτελεί κρατική λειτουργία, ένα ιδιωτικό παρτάκι με προσκλήσεις. Και δεν φτάνει αυτό, επειδή είναι πρόεδρος του Δ.Σ. ο κ. Δήμαρχος νομίζει ότι δύναται να ενεργεί εν αγνοία του υπόλοιπου Δ. Σ. του σταθμού; Ο κ. Γαλουζής μάλιστα είναι μέλος του συμβουλίου αυτού, είχε κάθε δικαίωμα να είναι παρών και όχι να ειδοποιείται τελευταία στιγμή, όπως επίσης και άλλοι που συνέβαλαν τα μέγιστα για να ολοκληρωθεί το έργο!  Ούτε τα παιδιά και τα νήπια που θα φιλοξενούνται στο σταθμό δεν θα συμπεριφέρονταν κατά αυτόν τον τρόπο!
Να μη ξεχνάμε ότι ο βρεφονηπιακός σταθμός και η επέκταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου, έγινε με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και  με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, εντάχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσα από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Αυτό το γεγονός η νυν Δημοτική Αρχή επιθυμούσε κυρίως να αποκρύψει ή πίστευε πως θα μείωνε την συμβολή του κ. Γαλουζή; Ίσως και τα δυο μαζί! Η συμπεριφορά αυτή μας ωθεί σε σκέψεις…
Κλείνοντας αγαπητοί αναγνώστες, καλό θα ήταν να επισημάνω ότι το βόλεμα της καρέκλας είναι εύκολη υπόθεση, κάθεσαι και δεν μετακινείσαι από τη θέση σου, ακόμα και αν γίνονται σεισμοί. Το ξεβόλεμα όμως είναι δύσκολη υπόθεση, πας να σηκωθείς και πονάνε οι αρθρώσεις, το κεφάλι σου αρνείται να δεχθεί πως έχεις πλέον κουραστεί, γιατί και το να μην κάνεις τίποτα και αυτό ακόμα κουράζει. Στην περίπτωση μας όμως δεν μιλάμε για απλό βόλεμα, πλέον αποτελεί οικογενειακή υπόθεση η διακυβέρνηση του τόπου. Για αυτό απαιτείται μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά των αντιπολιτεύσεων να εμποδίσει την εγκαθίδρυση μιας δημοτικής δυναστείας στα τοπικά πράγματα. Να μην επαφίεται η αντιπολίτευση στην ρήση ότι η αλαζονεία προηγείται της πτώσης και να περιμένει ως ώριμο φρούτο την πτώση της νυν Δημοτικής Αρχής. Σε κάθε περίπτωση, σχετικά με το διωγμό των δημοσιογράφων και των εκλεγμένων συμβούλων από το Αγιασμό του βρεφονηπιακού σταθμού, καλό είναι οι τοπικοί άρχοντες να θυμούνται τον Ηράκλειτο που στο Περί φύσεως έγραψε:  ‘Ύβριν χρὴ σβεννύναι μᾶλλον ἢ πυρκαϊήν ”(Προτιμότερο να σβήνεις την υπεροψία παρά την πυρκαγιά.)
                                                                                     Ελευθερία Τηλιακού

Latest..

Η… επιστροφή του Φώτη

ΧΙΟΣ : Αντί μνημοσύνου για τα 59 χρόνια από τον θάνατο του Φώτη Αγγουλέ (26 προς 27 Μαρτίου 1964) και μιας και πλησιάζει η εβδομάδα των παθών και το Πάσχα, αντιγράφουμε μέρος … [Read More...]