«Φτάνει πια!» – Δήλωση Παναγιώτη Χριστόφα για τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό

ΛΕΣΒΟΣ:
Δελτίο τύπου από τον Παναγιώτη Χριστόφα: Τα όσα συνέβησαν προχθές βράδυ στο ΚΥΤ της Μόριας και τα όσα συνεχίστηκαν και χθες στην ευρύτερη περιοχή κάθε άλλο παρά μη αναμενόμενα ήταν.
Κανείς δεν δικαιολογείται να πει «δεν ήξερα», όταν εγκαίρως έχουν επισημανθεί οι κίνδυνοι και το ότι έχουμε μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί.
Το ζητούμενο είναι να δούμε τι ξημερώνει η επόμενη μέρα. Και σε αυτή δεν θέλουμε να δούμε ένα ακόμη διάγγελμα και μια ακόμη συνέντευξη τύπου, που θα μας ενημερώνει για πράγματα που ήδη γνωρίζουμε. Δεν έχουμε ανάγκη μια ακόμη επικοινωνιακή διαχείριση, ούτε ανακοινώσεις συμπάθειας και αλληλεγγύης, που μένουν στα λόγια.
Έχουμε ανάγκη για λύσεις. Άμεσες λύσεις.
Το ΚΥΤ της Μόριας επί της ουσίας δεν υπάρχει πια. Η λύση της επισκευής και επανάχρησης του χώρου είναι μη λύση, όπως επίσης και το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας δομής σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του νησιού.
Δεν είναι δυνατό χιλιάδες άνθρωποι να συνεχίζουν να μένουν εγκλωβισμένοι στη Λέσβο και στο Βόρειο Αιγαίο.
Δεν είναι δυνατό να αφήνουμε τα νησιά μας να φλέγονται και τις τοπικές κοινωνίες να καταστρέφονται.
Δεν είναι δυνατό οι ακριτικές περιοχές μας να μην απολαμβάνουν το ελάχιστο από τον σεβασμό και την ασφάλεια, που δικαιούνται, ούτε από την Ελληνική Κυβέρνηση ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν είναι δυνατό επί πέντε χρόνια το Βόρειο Αιγαίο να σηκώνει ΜΟΝΟ του το βάρος της διαχείρισης του Μεταναστευτικού.
Τα ψέματα πρέπει να τελειώσουν.
Είναι μονόδρομος η άμεση αποσυμφόρηση, ακριβώς όπως η Κυβέρνηση είχε προεκλογικά δεσμευτεί ότι θα κάνει.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιληφθεί επιτέλους πως το Μεταναστευτικό είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, που δεν αντιμετωπίζεται με κονδύλια κατασκευής δομών στα νησιά και άλλα… καθρεφτάκια, αλλά με ρεαλιστική και βιώσιμη μεταναστευτική πολιτική, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναλογική υποδοχή αιτούντων άσυλο σε όλα τα κράτη μέλη.
Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Οτιδήποτε άλλο είναι ταφόπλακα για τον τόπο μας.
Από το Γραφείο Τύπου

Latest..

Ο Παιδοψυχίατρος του Σωτηρία, Φρέρης Γιώργος στο Νοσοκομείο Λήμνου – Κλείστε Ραντεβού

ΛΗΜΝΟΣ: Σας ανακοινώνουμε ότι ο Διευθυντής Παιδοψυχίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» κ. ΦΡΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Λήμνου … [Read More...]

Κορωνοϊός: Σήμα συναγερμού από Μητσοτάκη-Τσιόδρα για Αττική -Νέα μέτρα για εκδηλώσεις-συναθροίσεις

ΛΗΜΝΟΣ: Σήμα συναγερμού, ειδικά για την Αττική και συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, έστειλαν στη διάρκεια της σημερινής τακτικής σύσκεψης για την πορεία … [Read More...]