Φωτιά στην Εύβοια

ΙΚΑΡΙΑ :

Μαίνεται η φωτιά ανάμεσα στα χωριά Γαία και Κρεμαστός, το οποίο και εκκενώθηκε. Διάσπαρτες πλέον οι εστίες. Περαιτέρω ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων.
Η μάχη αναμένεται ολονύκτια. Η φωτιά έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά σε κατοικημένη περιοχή στο χωριό κρεμαστό που βρίσκεται στην περιοχή της Κύμης. Στην περιοχή από την πρώτη στιγμή έπνεαν δυνατοί άνεμοι ενώ από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο, ωστόσο δε κατάφερνα να δαμάσουν την πυρκαγιά, η οποία πύκνωνε και επεκτεινόταν.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθηναϊκου πρακτορείο ειδήσεων ενισχύσεις για την κατάσβεση της φωτιάς ήρθαν από όλη την στερεά Ελλάδα και την Αττική. H Πυροσβεστική κάνει λόγο πάντως για δύσκολη πυρκαγιά καθώς οι ισχυροί άνεμοι αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής καθιστούν το έργο των δυνάμεών της ιδιαίτερα δύσκολο. Αργά το βράδυ, το συντονιστικό όργανο της περιοχής ανέφερε ότι το μέτωπο έχει «προσδιοριστεί» και λαμβάνονται μέτρα για να μην επεκταθεί η φωτιά.
Στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (εκ των οποίων οι 3 είναι Ε.ΜΟ.ΔΕ.) και 31 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου, που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες σε κρίσιμα σημεία και να ανοίξουν διαβάσεις για να προσεγγίσουν περισσότερο τα πυροσβεστικά οχήματα το μέτωπο της φωτιάς.
Το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς Ελλάδας έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή, ενώ κλιμάκιο της ΔΑΕΕ με εντολή του αρχηγού του ΠΣ, Αλέξιου Ράπανου έχει μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.
Το απόγευμα πάντως στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν προληπτικά το χωριό Κρεμαστός και να κατευθυνθούν προς το Τραχήλι. όπως έγινε αργότερα γνωστό το χωριό εκκενώθηκε πλήρως. Δεν έχουμε ακόμα όμως την εικόνα για ενδεχόμενες καταστροφές σε σπίτια ή σε περιουσίες των ανθρώπων του χωριού.
Από τι στιγμή που έπεσε το σκοτάδι τα εναέρια μέσα απομακρύνθηκαν ενώ όπως φαίνεται οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω.

Latest..

Προβολές 7 επιλεγμένων ντοκιμαντέρ στην αίθουσα Πολιτιστικού συλλόγου Κάμπου – Τρίτη 28/6

ΙΚΑΡΙΑ: Το Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών και Παραστατικών Τεχνών Αιγαίου Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία είναι ένας νέος πολιτιστικός φορέας στο Νομό Σάμου με έδρα τον … [Read More...]

Μωβ μέδουσες: Η περιοχή στην Ελλάδα με τη μεγαλύτερη έξαρση – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για την Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Ικαρία και Σάμο.

ΛΗΜΝΟΣ: Οι μωβ μέδουσες έχουν εξαπλωθεί στις ελληνικές θάλασσες και η εμφάνισή τους σε πολλές αποτελεί ένα ζήτημα που προβληματίζει τους λουόμενους, δημιουργώντας πρόβλημα σε … [Read More...]

Ποια ελληνικά νησιά είναι ευάλωτα στις ακυρώσεις πτήσεων – Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος και Ζάκυνθος τα πιο ανθεκτικά

ΚΩΣ: Τις αεροπορικές συνδέσεις των βρετανικών αεροδρομίων προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι οποίες είναι οι πιο «φερέγγυες» σε μια περίοδο όπου οι ακυρώσεις πτήσεων είναι καθημερινό … [Read More...]