Χίος Μπροστά: Πρόταση για συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με φυσική παρουσία

ΧΙΟΣ :

Με έγγραφό της προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου Παύλο Καλογεράκη, η δημοτική παράταξη “Χίος Μπροστά” θέτει το θέμα των συνεδριάσεων με φυσική παρουσία.Σαν πρώτο βήμα θεωρεί την προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού. Ενώ όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να συμμετέχουν μέσω ίντερνετ.Η επιστολή του Γιάννη Καραβασίλη προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. είναι η ακόλουθη:
Χίος, 04/10/2021Κύριε Πρόεδρε,Σε συνέχεια σχετικής ερώτησης μας σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ, παρακαλώ ενημερώστε μας σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί (για παράδειγμα σαν πρώτο βήμα αίτηση από τα μέλη του ΔΣ για προσκόμιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού όσων έχουν εμβολιαστεί) ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεδριάσεων με φυσική παρουσία.
Σας υπενθυμίζω ότι υπάρχει πλέον αυτή η δυνατότητα και πολλοί δήμοι της χώρας συνεδριάζουν με φυσική παρουσία ( τα μέλη που δεν είναι εμβολιασμένα θα συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη).Επίσης σας θυμίζω ότι η αίθουσα υποδοχής έξω ακριβώς από αυτήν του ΔΣ ,αποτελεί ενιαίο χώρο με αυτήν σε περίπτωση που ανοίξουν οι πόρτες.
Με κατάλληλη διάταξη κινητών γραφείων-τραπεζιών μπορεί να επιτευχθεί η συνέχεια της αίθουσας του ΔΣ. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο χώρος που καταλαμβάνουν τα καθίσματα του κοινού. Επίσης υπάρχει μεγαφωνική εγκατάσταση σε λειτουργία καθώς και οθόνες οι οποίες δείχνουν την εικόνα και αναπαράγουν τον ήχο από την αίθουσα του ΔΣ. Με ελάχιστες εύκολες και γρήγορες προσθήκες στο σύστημα καταγραφής (πχ δύο-τρία ασύρματα μικρόφωνα) μπορεί να εκπληρωθούν οι συνθήκες εύρυθμης πραγματοποίησης των συνεδριάσεων ,αλλά και της συμμόρφωσης προς τις υγειονομικές απαιτήσεις. Άλλωστε τα ανοίγματα που έχουν και οι δύο αίθουσες είναι ικανά να προσφέρουν άπλετο αερισμό με νωπό αέρα.
Επειδή θεωρούμε ότι οι συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη υποβαθμίζουν την λειτουργία του σώματος (συχνές οι περιπτώσεις που φαίνονται παρόντες συνάδελφοι ενώ πραγματικά δεν είναι , υπάρχει δυσκολία στην συνεννόηση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων αλλά και μεταξύ των μελών των παρατάξεων ,στην καταμέτρηση των ψηφοφοριών κλπ) ,θεωρούμε επιβεβλημένη πλέον την πραγματοποίηση συνεδριάσεων με φυσική παρουσία.
Είμαστε στην διάθεση σας να σας βοηθήσουμε στην εκπόνηση σκαριφήματος για την χωροθέτηση όλων των γραφείων και καθισμάτων ώστε να διερευνηθεί άμεσα η δυνατότητα αυτή.
Για τον Δημοτικό Συνδυασμό ” ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ”.

Latest..

Σχεδόν 1 ίντσα βροχόπτωσης εχτές σε Πλωμάρι & Μυτιλήνη – Αναλυτικά μετεωρολογικά δεδομένα για 15/10/2021

ΛΕΣΒΟΣ: Σχεδόν 1 ίντσα βροχόπτωσης κατέγραψε εχτές Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 ο μετεωρολογικός μας σταθμός. Συγκεκριμένα το βροχόμετρο κατέγραψε 22,8mm που ισούνται με … [Read More...]

ΑΣΠΙ: Για τη Φωτιά στο ΧΑΔΑ Φυτέματος

ΙΚΑΡΙΑ: Οι απειλές και οι εκφοβισμοί των κατοίκων της περιοχής που έβλεπαν δεκάδες φορτηγά επί σειρά ημερών να ξεφορτώνουν ανεξέλεγκτα υλικά (στρώματα, έπιπλα, κλαδέματα) στη … [Read More...]