&.Ψήνεται&. ο δρόμος Συκαμιάς – Εφταλούς

ΛΕΣΒΟΣ:

Την Σκάλα Συκαμιάς επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συνοδευόμενος  από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δημήτρη Ακριώτη και την Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Αγγελική Σαραντινού. Εκεί παρουσία των Προέδρων Συκαμιάς  Γιώργου Σαρόγλου, Αργένου Βασίλη Τερζή και μελών των τοπικών συμβουλίων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τον δρόμο Συκαμιάς – Εφταλούς . Η Περιφερειακή Αρχή με απόφαση του Περιφερειάρχη προχώρησε στην ανάθεση της μελέτης για την ανακατασκευή του δρόμου, μήκους 8 χιλιομέτρων, κάτι που αποτελεί αίτημα δεκαετιών από φορείς και  κατοίκους της περιοχής. Μιλώντας για την σπουδαιότητα βελτίωσης  του δρόμου οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων σημείωσαν πως είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της ευρύτερης περιοχής, το οποίο θα αναβαθμίσει συνολικά το κομμάτι αυτό της Δυτικής Λέσβου και θα αναπτύξει τα χωριά. 
Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Μετά τον δρόμο Μεγαλοχώρι – Αγιάσο, άλλη  μια οδός  που θα ενώσει δυο περιοχές του νησιού μπαίνει στην διαδικασία μελέτης. Είναι ένα έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα στην πλέον τουριστική πλευρά του νησιού και θα δώσει ξανά ζωή στα απομακρυσμένα χωριά και στους κατοίκους. Είναι ένα έργο που λίμναζε δεκαετίες και δεν αντιλαμβάνομαι το γιατί, αφού είναι συνολικό και καθολικό το αίτημα από φορείς και κατοίκους. Τέτοια έργα έχει ανάγκη ο τόπος μας και με αυτή την αναπτυξιακή πολιτική βαδίζουμε». 

Latest..

Γενικό Λύκειο Μύρινας: “The Tipping Point in Education” – Επαγγελματικές διέξοδοι στον Πολιτισμό και στην Έρευνα

ΛΗΜΝΟΣ: Οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ’ Τάξης του Γενικού Λυκείου Μύρινας συμμετείχαν με μεγάλη χαρά στις δράσεις “Επαγγελματικές διέξοδοι στον Πολιτισμό” και “ … [Read More...]

Συγκλονιστική συνέντευξη – Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Μου προσέφεραν ένα ποτό και έχασα συνείδηση – Θυμάμαι από πάνω μου δυο άνδρες (βίντεο)

ΛΗΜΝΟΣ: Συγκλονιστικά είναι τα όσα καταθέτει η 24χρονη Γεωργία που μίλησε για πρώτη φορά για τα όσα εφιαλτικά βίωσε την παραμονή της Όρωτοχρονιάς στη σουίτα του πολυτελούς … [Read More...]