Ψήφισμα Φοιτητών Ικαρίας για την απρόκλητη επίθεση των Φοιτητών στην Πρυτανεία του ΑΠΘ

ΙΚΑΡΙΑ:    ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ
Σήμερα 22/02 φοιτητές του ΑΠΘ πραγματοποιούσαν κατάληψη στο κτήριο της πρυτανείας ,μετά από απόφαση της ΓΣ, απαιτώντας το ασφαλές άνοιγμα των σχολών τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Η απάντηση της Κυβέρνησης και της Πρυτανείας ήταν η αναίτια καταστολή, τα χημικά και οι προσαγωγές εις βάρος των φοιτητών .
Ενώ οι φοιτητές βρισκόμαστε εδώ και ένα χρόνο μακριά από τις σπουδές μας , με τα Πανεπιστήμια να είναι τα μόνα που δεν έχουν ανοίξει εδώ και ένα χρόνο , η Κυβέρνηση απέναντι σε όλα αυτά έφερε το νέο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοίδη που όπως αποδείχθηκε περίτρανα σήμερα, οι αστυνομία μέσα στις σχολές μας δεν έχει στόχο την πάταξη του εγκλήματος και της παραβατικότητας , αλλά εμάς τους ίδιους τους φοιτητές. 
Ποινικοποιούν κάθε είδους αντίδραση και κινητοποίηση φοιτητών θέλοντας να εξασφαλίσουν “σιγή ιχθύος” για να κάνουν τις σπουδές μας χειρότερες, για να βάλουν κι άλλα εμπόδια στην προσπάθεια μας να σπουδάσουμε ολοκληρωμένα, να δουλέψουμε με δικαιώματα. Για αυτό αντιμετωπίζουν τους φοιτητές που αγωνίζονται ως εγκληματίες!
Η Δημοκρατία που ευαγγελίζονται , η ακαδημαική ελευθερία για την οποία μιλάνε είναι ακριβώς αυτό που συνέβη σήμερα , δηλαδή η απαγόρευση κάθε είδους αγώνα και αντίδρασης.
Εμείς τους απαντάμε πως οι φοιτητές δεν τρομοκρατούνται και δεν υποχωρούν! Με ψηλά το κεφάλι συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να γίνουμε ξανά φοιτητές, να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, για τα δικαιώματα μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή!
Καταδικάζουμε την σημερινή απρόκλητη επίθεση εις βάρος των φοιτητών και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους.

Το νομοσχέδιο που ψήφισαν στη Βουλή οι φοιτητές το έχουμε ήδη απορρίψει και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να εφαρμοστεί! Δεν θα χαρίσουμε τις σπουδές και το μέλλον μας στα σχέδια των κυβερνήσεων για Πανεπιστήμιο της επιχειρηματικής λειτουργίας, της καταστολής!

Latest..

Διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο &.Αγώνες Γυναικών στη μεταπολεμική Ελλάδα. Γνωστές και άγνωστες ιστορίες&.

ΛΕΣΒΟΣ: 8η Μάρτη 2021Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Αγώνες Γυναικών στη μεταπολεμική Ελλάδα Γνωστές και άγνωστες ιστορίες Δευτέρα 8 … [Read More...]

Ενώσεις Αστυνομικών στο Β. Αιγαίο: Δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα ΚΥΤ μόνο με συνοριοφύλακες

ΣΑΜΟΣ: Τη συνέχιση των αποσπάσεων αστυνομικού προσωπικού, για τη στελέχωση των κλιμακίων των ΚΥΤ με το ελάχιστο αναγκαίο αστυνομικό προσωπικό, καθώς και των Διευθύνσεων Αστυνομίας … [Read More...]

Γιατί υποχωρούν τα νερά: &.Φυσιολογικό φαινόμενο που οφείλεται σε μετεωρολογικά και αστρονομικά αίτια&. λένε οι ειδικοί

ΛΕΣΒΟΣ:   Ως ένα φυσιολογικό φαινόμενο, καθόλου πρωτόγνωρο, το οποίο μπορεί να αποδοθεί τόσο σε μετεωρολογικά όσο και αστρονομικά αίτια περιγράφουν οι ειδικοί την … [Read More...]