Όλα κύλισαν ομαλά: Το Ever Given αγκυροβόλησε έξω από το λιμάνι Πλωμαρίου

ΛΕΣΒΟΣ:

Λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ κατέφθασε έξω από το λιμάνι του Πλωμαρίου το πλοίο Ever Given όπου και αγκυροβόλησε. Θυμίζουμε ότι όπως αποκλειστικά σας είχαμε ενημερώσει με ανάρτηση μας, με παρέμβαση του Βουλευτή Λέσβου, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου και του Δήμαρχου Μυτιλήνης, κ. Στρατή Κύτελη μηχανήματα του Δήμου συνέβαλαν στην προσπάθεια της απεμπλοκής του πλοίου από το κανάλι στη Διώρυγα του Σουέζ όπου είχε προσαράξει και παρέμενε εκεί κολλημένο για αρκετές ημέρες προκαλώντας θαλάσσιο κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Ήδη υπάρχουν σκέψεις να κατατεθεί διάταξη στη Βουλή για τη μόνιμη αγκυροβόληση του πλοίου μπροστά από το στόμιο του λιμένα Πλωμαρίου για να κόβει τους ανατολικούς και νοτιοανατολικούς ανέμους που προκαλούν πρόβλημα λόγω του μεγάλου ανοίγματος στο στόμιο. Έτσι θα λυθεί ένa χρόνιο πρόβλημα στο λιμάνι χωρίς να χρειαστεί να γίνει κάποιο λιμενικό έργο όπως π.χ. η επιμήκυνση του κόκκινου ή του πράσινου μόλου(λιμενοβραχίονα). Επίσης, τονίζεται από κύκλους της Δημοτικής Αρχής και συγκριμένα από το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού-Πολιτισμού, όπου Προεδρεύει ο κ. Δημήτρης Βαρβαγιάννης, ότι το πλοίο λόγω της περιπέτειας του και της δημοσιότητας που πήρε το θέμα, από μόνο του θα προσελκύσει τουρίστες από όλο τον κόσμο.
Και πάλι χρόνια πολλά και του χρόνου καλύτερη Πρωταπριλιά!

Previous articleΔιακοπή ρεύματος την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021. Δείτε σε ποιες περιοχές Ιδρυτής και διαχειριστής του blog. Επαγγελματίας Φωτορεπόρτερ και αρθρογράφος-blogger.

Latest..

Απαλλάσσονται οι αγρότες και οι αλιείς από το τέλος επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2020

ΛΕΣΒΟΣ: Την απαλλαγή των αγροτών και των αλιέων από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2020, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, … [Read More...]

e-απελπισία

ΙΚΑΡΙΑ : Γράφει ο Δημήτρης Σεβαστάκης για την Αυγή Είναι κλειστός ενάμιση χρόνο. Έχοντας συλλέξει άπειρους λογαριασμούς, άπειρα χάρτινα και διαδικτυακά μπιλιέτα με χρέη, … [Read More...]