&.Όσα ο Έρως έχει δέσει&. στο Μουσείο Teriade

ΛΕΣΒΟΣ:

Οι επαγγελματίες ξεναγοί της Κοινωνικής Συνεταιριστικής ΕπιχείρησηςΠΑΡΕΑ @ ΛΕΣΒΟΣ ανακαλύπτουν και παρουσιάζουν μοναδικές ερωτικές ιστορίες ξεφυλλίζοντας τις ανοιχτές σελίδες των «ομορφότερων βιβλίων του κόσμου», του παγκοσμίως αναγνωρισμένου τεχνοκριτικού και εκδότη Στρατή Ελευθεριάδη- Teriade. Ο παντοδύναμος έρωτας που με την οποιαδήποτε μορφή του πυρώνει τις αισθήσεις και φλογίζει την ψυχή, ο αδάμαστος έρωτας με τις μύριες εκδηλώσεις, αποτέλεσε την αφετηρία ενός ποιητικού διαλόγου μεταξύ σπουδαίων διαχρονικών συγγραφέων και κορυφαίων εικαστικών καλλιτεχνών που σφράγισαν τον 20ο αιώνα.
Το ιδανικό, το δράμα και η κωμωδία του έρωτα βρίσκουν κοινό τόπο συνάντησης μέσα στα Μεγάλα Βιβλία των Ματίς, Σαγκάλ, Μποντέν, Λοράνς, κ.α.  Ανάμεσά τους το «Δάφνις και Χλόη», λογοτεχνικό έργο του 3ου αιώνα μ.Χ. όπου το ειδυλλιακό λεσβιακό τοπίο αποδίδεται ονειρικά μέσα από την ευαίσθητη παλέτα του Σαγκάλ.
Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, ώρα 18.00 και 19.00 και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, ώρα 12.00.
Την παρουσίαση θα πλαισιώσει μουσικά η Μπεατρίς Ανιτσάκη.
Κόστος συμμετοχής στην ξενάγηση: 8,00 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6988704107
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων ανά ομάδα ξενάγησης.

Latest..

Μαλέλης: Είμαι στο πλευρό των συμπατριωτών μου, η πατρίδα μου η Λέσβος, το Βόρειο Αιγαίο, υποφέρουν.

ΛΗΜΝΟΣ: Δήλωση συμπαράστασης στους κατοίκους της Λέσβου και της Χίου εξέδωσε το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης. Η πατρίδα μου η Λέσβος, το Βόρειο … [Read More...]

Ο Στρατός από φύλακας των συνόρων στην «υπηρεσία» της κυβερνητικής «ανοησίας» ενάντια στους «γκασμάδες»

ΛΕΣΒΟΣ: Σίγουρα ο Ερντογάν όταν θα ενημερώνεται για το τι συμβαίνει στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου θα γελάει και θα τρίβει τα χέρια του με αυτά που γίνονται με κύρια και … [Read More...]