1ος Μουσικός Μαθητικός Διαγωνισμός στην Λήμνο.

ΛΗΜΝΟΣ:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Μουσικός Μαθητικός Διαγωνισμός στην Λήμνο, στα πλαίσια του φετινού εορτασμού για την παγκόσμια ημέρα μουσικής. Ο μουσικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα» το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 ενώ η διοργάνωση ανήκει στο νεοσύστατο «Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Λήμνου».

Η συμμετοχή των νεαρών μουσικών μαθητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία της οργανωτικής επιτροπής καθώς στις δύο κατηγορίες συμμετοχής, 1η κατηγορία (4-11 ετών) και 2η κατηγορία (12-18 ετών) άγγιξε των αριθμό των 30 συμμετοχών από όλα τα σημεία του νησιού της Λήμνου καθώς και με συμμετοχή εκτός του νησιού. Όπως τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οργανισμού κ. Παντελής Ζαφείρης κατά την παρουσίαση του διαγωνισμού, η παρούσα πρώτη δράση του οργανισμού αποτελεί μια ζωτικής σημασίας για τη μουσική στο νησί, αφού ενισχύεται και αναδεικνύεται το μουσικό ταλέντο των παιδιών της Λήμνου.
Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από ειδικευμένους στη μουσική παρουσία στην Λήμνο. Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Λήμνου ευχαριστεί για τη συμμετοχή τους κ. Αίγλη Χατζάρα – Δρ. Μουσικολογίας, Εκπαιδευτικό Μουσικής, κ. Παντελή Ζαφείρης – Υπ. Δρ. Μουσικολογίας, Εκπαιδευτικό Μουσικής, κ. Δημήτρη Γκουζγκούνη – Καθ. Τρομπέτας, Υποδιοικητή Στρατιωτικής Μουσικής, κ. Γιάννη Χαριτάκη – Καθ. Κιθάρας, Εκπαιδευτικό Μουσικής, κ. Αναστασία Σιάχου – Καθ. Κοντραμπάσου/Φωνητικής, Εκπαιδευτικό Μουσικής και κ. Βαΐα Πασσά – Καθ. Πιάνου. Τέλος, η κριτική επιτροπή ευχαρίστησε για τη συμμετοχή όλων των παιδιών καθώς η ίδια η συμμετοχή αποτελεί το μεγαλύτερο βραβείο.

Τα βραβεία αναλυτικά για κάθε κατηγορία:
1η κατηγορία (4-11 ετών)
Α΄ Βραβείο: Μυρτώ Ξύδα – 9 ετών, Πιάνο
Β΄ Βραβείο: Ιωάννα Δελλή – 6 ετών, Πιάνο
Γ΄ Βραβείο: Λαμπριάνα Φιλιππή – 11 ετών, Κιθάρα
Ειδικό Βραβείο Παραδοσιακής Μουσικής: Νίκος Δημητριάδης – 9 ετών, Αρμόνιο
Ειδικό Βραβείο: Μυρσίνη Καραβέτζα – 8 ετών, Βιολί
Ειδικό Βραβείο: Γιώργος Σωφρονίδης – 7 ετών, Τραγούδι
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία συμμετείχε με διαδικτυακό τρόπο στο Πιάνο ο πολυβραβευμένος σε παγκόσμιο επίπεδο Εμμανουήλ Κουτσάκης – 7 Ετών, στον οποίο η επιτροπή του απέμεινε Ειδικό Βραβείο Αριστείας – Α΄ Βραβείο καθώς η εξαιρετική ταλαντούχα συμμετοχή του αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για τον τοπικό χαρακτήρα του διαγωνισμού.
2η κατηγορία (12-18 ετών)
Α΄ Βραβείο: Κατερίνα Γουδέλλη – 16 ετών, Πιάνο
Β΄ Βραβείο: Ευστράτιος Μπαλτζής – 15 ετών, Κιθάρα
Γ΄ Βραβείο: Χάρης Αγιοστρατίτης – 16 ετών, Κιθάρα
Ειδικό Βραβείο: Κωνσταντίνα Βεντούρη – 13 ετών, Πιάνο
Ειδικό Βραβείο: Πηλέας Γκουζγκούνης – 16 ετών, Κλαρινέτο
Έπαινος: Στέλλα Σερέτη – 15 ετών, Πιάνο
Έπαινος: Ευγενία και Σοφία Κυριαζίδου – 13 κ 16 ετών, Βιολί και Κιθάρα
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Σάμια 2022

ΣΑΜΟΣ: Ανακοίνωση – Δελτίο ΤύπουΣτο πλαίσιο της διοργάνωσης του Δήμου Ανατολικής Σάμου και του Γραφείου Αθλητισμού του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής«Samia … [Read More...]