18 Φλεβάρη 2020: Απεργία – Όλες οι ανακοινώσεις

ΛΕΣΒΟΣ:

Στις 18 Φλεβάρη απαντάμε με ΑΠΕΡΓΙΑγια να εμποδίσουμε την νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό!
Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που θα ενισχύσει παραπέρα και θα μονιμοποιήσει το μηχανισμό σφαγιασμού συντάξεων και παροχών. Παρά τα όσα ισχυρίζονται για αποκατάσταση αδικιών, για αυξήσεις στις συντάξεις, η αλήθεια είναι διαφορετική. Η κυβέρνηση με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο παίρνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφού στην ουσία ενισχύει και θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου.
Με το νέο νομοσχέδιο θέλουν να προωθήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου έτσι όπως έκαναν και όλα αυτά τα χρόνια με τα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια και τους αντεργατικούς νόμους. 
Για άλλη μια φορά θέλουν να «πληρώσουν το μάρμαρο» οι εργαζόμενοι! 
Κατακτήσεις και δικαιώματα της εργατικής τάξης αφαιρέθηκαν για την ικανοποίηση των συμφερόντων των μονοπωλίων, των μεγαλοεργοδοτών.
Φτάνει πια! Ως εδώ! Τέρμα στα ψέματα και τις απάτες!
Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας ολόκληρη.
Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο!
Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουμε σε αυτή τη νέα επίθεση! 
Η απεργία είναι το όπλο μας, για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, για να βάλουμε σε πρώτο πλάνο τις διεκδικήσεις για την κάλυψη των αναγκών μας.
Διεκδικούμε:
Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!
Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ. 
Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
Πλήρης Κρατική Εγγύηση όλων των Συντάξεων.
Όλοι και όλες στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 18 Φλεβάρη και στην Απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί 
στην Πλατεία Σαπφούς!
——–
ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ
Για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 για τον αντιασφαλιστικό νόμο της Κυβέρνησης 
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμετέχει στην 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 μετά την απόφαση της Ε.Ε. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 
Το νομοσχέδιο που η Κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των μνημονιακών  αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010 – 2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις για πλήρη κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16), ο οποίος επέφερε μειώσεις μέχρι και 350€ στις κύριες συντάξεις, αλλά αντίθετα τον εφαρμόζει πλήρως και τον ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο. Οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται στα ποσοστά αναπλήρωσης, μετά τα 30 χρόνια υπηρεσίας, σε εκτέλεση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την επιστροφή ενός ελάχιστου ποσού, σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες μειώσεις που είχαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι με τον Νόμο Κατρούγκαλου και τους προηγούμενους μνημονιακούς αντιασφαλιστικούς νόμους.
Έτσι με τον Νέο Νόμο: 
✓ Διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με τον Ν4336/15 (τρίτο μνημόνιο). Καμία εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων. 
✓ Διατηρούνται οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που έφτασαν στο 50%, καθώς και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%. 
✓ Το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική ασφάλιση) ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πιθανή πλήρη κατάργησή του μελλοντικά. Ταυτόχρονα ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ στο σύστημα και τα 7 δις αποθεματικά που έχει το ΕΤΕΑΕΠ. 
✓ Διατηρείται η λεηλασία, που έγινε διαχρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων. 
✓ Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του Νόμου Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια υπηρεσίας. 
✓ Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για καθιέρωση της 13ης και της 14ης σύνταξης, που περικόπηκε με τους με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς Νόμους του 2010-2012. 
✓ Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ, για μείωση των ορίων ηλικίας τους, ούτε για τους εκπαιδευτικούς που είχαν ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις (Ν3075/02). 
Είναι προφανές, από τα παραπάνω, ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει να «λύσει» για τα επόμενα 50 χρόνια μια και καλή το ασφαλιστικό, παγιώνοντας με τον Νόμο που φέρνει για ψήφιση τις μνημονιακές περικοπές όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων, καταδικάζοντας έτσι τους συνταξιούχους της χώρας μας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση στο διηνεκές. Απέναντι σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το νομοσχέδιο οφείλουμε να αντιδράσουμε. 
Η κοινωνική ασφάλιση αφορά, συνολικά, τη ζωή των εργαζομένων, τον κόπο και τον μόχθο ολόκληρου του εργασιακού τους βίου και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την λεηλατήσει. Γι’ αυτό και ο 3 μόνος δρόμος που μας απομένει για να ανατρέψουμε τις νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις είναι ο δρόμος του αγώνα. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 1. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων. 2. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης 3. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων 4. Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης. ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
Καλούμε τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης     
                                                                       ΝΤ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ¨
Συνάδελφε-συναδελφισσα 
Το συνδικάτο στον επισιτισμό τουρισμό και στα ξενοδοχεία της Λέσβου το ιδρύσαμε εμείς οι εργαζόμενοι για να είναι αποκούμπι μας, υπερασπιστής των δικαιωμάτων μας. Για να μην περάσει το κλίμα υποταγής φόβου και μοιρολατρίας, ανοχής και αναμονής, για να μην ταυτιστούν οι εργαζόμενοι και το κίνημα με της επιχειρήσεις και τα κέρδη τους, που τα βγάζουν από την δική μας εργασία,  για να μην ρίξουμε τον πήχη των διεκδικήσεων και των απαιτήσεων μας. 
Εμείς σκλάβοι δεν θα γίνουμε 
Ήρθε η ώρα να κάνουμε το συνδικάτο μας πιο δυνατό, συμμετέχοντας στην εκλογές που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα. 
           Για να αποτελέσει επιτέλους το οχυρό των κατακτήσεων που μας αξίζουν, να μπει εμπόδιο στην εργοδοσία, έτσι χαράζουμε το δρόμο με οργάνωση όλο και περισσότερων εργαζομένων και ανέργων του κλάδου, με μαζική συμμετοχή, με ισχυροποίηση της ταξικής γραμμής, με ανανέωση των ψηφοδελτίων και ανάδειξη νέων στα όργανα διοίκησης. Έτσι θα καταφέρουμε να δώσουμε τη μάχη για να σταματήσουμε τα χειρότερα που έρχονται και να πάρουμε πίσω ό,τι μας στέρησαν το προηγούμενο διάστημα.
Αφήνουμε πίσω μας την μοιρολατρία και τη λογική ότι «τίποτε δεν γίνεται» που δηλητηριάζει ένα μεγάλο μέρος των συναδέλφων μας και αδυνατίζει την ενότητα μας. Η εμπειρία δείχνει ότι τα προηγούμενα χρόνια όλοι μαζί καταφέραμε να καθυστερήσουμε την επίθεσή τους, να εμποδίσουμε τα χειρότερα, να έχουμε μικρές αλλά σημαντικές νίκες που δείχνουν το δρόμο.  
Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία  στις 18 Φλεβάρη, ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει τις επόμενες μέρες στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ για να θωρακίσει το νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίξει το δρόμο στα επόμενα χτυπήματα, με ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων. Το ασφαλιστικό – άρα και η επίθεση σ’ αυτό – πέρα από τη σύνταξη, αφορά σε μια σειρά από πλευρές, όπως η προστασία της μητρότητας, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ο εμβολιασμός των μικρών παιδιών, τα φάρμακα και οι ιατρικές εξετάσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων, τα μέτρα προστασίας στο χώρο εργασίας, οι αναπηρικές συντάξεις…
Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στην Πλ. Σαπφούς την Τρίτη 18  Φλεβάρη  κι ώρα 11:00 ! 
Καλούμε όλους εσάς σε σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 6:30 το απόγευμα,  στην αίθουσα του εργατικού κέντρου  (Βαλαωρίτου και Δαβάκη γωνία) 
ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ
Απαιτούμε τώρα  
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Επαναφορά και διεύρυνση των ΒΑΕ για όλες τις ειδικότητες του κλάδου
Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη ασφάλιση. 5ήμερο – 7ωρο με αποδοχές 8ωρου.
Να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Κλαδικές ΣΣΕ με ανάκτηση όλων των απωλειών. 
Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση (συμπεριλαμβανομένου του κράνους – εναλλακτικά να προβλέπεται επίδομα για αγορά και αντικατάστασή του όσες φορές χρειαστεί). 
Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!
Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ. 
Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
Πλήρης Κρατική Εγγύηση όλων των Συντάξεων».
————
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί όλους τους συναδέλφους  του νησιού μας σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο για την Τρίτη 18/2/2020  και συγκέντρωση στις 11:00 στην Πλ. Σαπφούς.
 
Εναντιωνόμαστε στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει τις επόμενες μέρες στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ για να θωρακίσει τον νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίξει τον δρόμο στα επόμενα χτυπήματα στα δικαιώματα των εργαζομένων. 
Το ασφαλιστικό  δεν αφορά μόνο το κομμάτι της σύνταξης. Αφορά το σύνολο της ζωής μας, που περιλαμβάνει την υγεία, την περίθαλψη, την πρόνοια, την ανεργία, τα βαρέα και ανθυγιεινά, τη μητρότητα και τη σύνταξη. Αφορά την ασφάλεια μας και των οικογενειών μας, αφορά την εργατική τάξη, τους  ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, συνολικά όλο τον εργαζόμενο λαό.
 Με το νέο νομοσχέδιο θέλουν να προωθήσουν  για ακόμα μια φορά τα συμφέροντα του κεφαλαίου.  Προωθείτε η ιδιωτική ασφάλιση, η λογική της ανταποδοτικότητας. Προχωράει η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της κύριας ασφάλισης. Την ίδια στιγμή που οι όροι δουλειάς και αμοιβής επιδεινώνονται. Η επίθεση κυβερνήσεων και εργοδοσίας δεν έχει τελειωμό.
Φτάνει πια ως εδώ! Δεν θα τους το επιτρέψουμε!
Διεκδικούμε εδώ και τώρα:
·Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί.
· Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
·Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων
· Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
·Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
·Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
·Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

Latest..

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΣΒΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΧΙΟΣ : Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής: "Στις 18.00 ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Διαμαρτυρία στον αυταρχισμό και την επιβολή Συνάντηση μπροστά από … [Read More...]