19 “κίτρινα” κτήρια σε 109 ελέγχους-Ζημίες και σε σχολεία

ΛΕΣΒΟΣ:

Σε αποτίμηση των καταστροφών που προκάλεσε και ο τρίτος μεγάλος σεισμός στα χωριά του Λεπέτυμνου προχωρούν οι αρμόδιες αρχές. Μέχρι σήμερα το απόγευμα έχουν δηλωθεί ζημιές σε 145 σπίτια, 10 δημόσια κτίρια, πέντε 5 εκκλησίες , 5 καταστήματα, 4 Σχολεία, 2 ξενοδοχεία και ένα σταύλο.
Μετά τον σημερινό σεισμό, προβλήματα διακοπής κυκλοφορίας δεν υφίστανται, ενώ την Τετάρτη  11 Ιανουαρίου 2023 όλα τα σχολεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου με απόφαση του Δημάρχου θα παραμείνουν κλειστά.
Στο Δήμο Δυτικής Λέσβου βρίσκεται συνεργείο του Υπουργείου Υποδομών-Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, αποτελούμενο από τρία κλιμάκια, τα οποία διενεργούν ελέγχους σε κτήρια. Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 109 έλεγχοι, εκ των οποίων δεκαεννιά κτήρια έχουν χαρακτηρισθεί ως προσωρινά μη κατοικήσιμα και ενενήντα κτήρια έχουν χαρακτηρισθεί ως κατοικήσιμα.
Από διευθυντές σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει δηλωθεί ότι, από τον σεισμό έχει πληγεί σημαντικός αριθμός σχολικών κτηρίων για τα οποία σήμερα πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια του Δήμου Δυτικής Λέσβου από κλιμάκιο της τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου συνολικά δεκαπέντε πρωτογενείς έλεγχοι. Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Σχολείο Συκαμνιάς κρίθηκε προσωρινά ακατάλληλο, καθώς ο σεισμός προκάλεσε στο κτήριο σοβαρές ζημιές, ενώ κλιμάκιο μηχανικών από την ΚΤΥΠ που μεταβαίνει σήμερα στη Λέσβο θα ελέγξει όλα τα σχολικά κτήρια.
Εντωμεταξύ, από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου γίνεται γνωστό ότι αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου κλιμάκια μηχανικών της ΔΑΕΦΚ και της ΚΤΥΠ θα βρεθούν στα χωριά της Πέτρας, Υψηλομετώπου και Στύψης για τον έλεγχο των ζημιών σε οικίες.Παράλληλα τα συνεργεία των μηχανικών του Δήμου Δυτικής Λέσβου, θα συνεχίσουν τις δικές τους αυτοψίες στα σχολικά κτήρια σε όλη την επικράτεια του Δήμου.
Αναστασία Σπυριδάκη/ ertnews.gr

Latest..

Συμμετοχή Περιφερειάρχη στο 3ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Διοίκηση, Οργάνωση και Ανάπτυξη Λιμένων»

ΛΗΜΝΟΣ: Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συμμετείχε σήμερα 01.04.2023 ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής στο 3ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Διοίκηση, … [Read More...]

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ρύθμιση “Διαχείρισης πλεονάζουσας αλιευτικής ικανότητας” για την αύξηση χωρητικότητας και ιπποδύναμης στα αλιευτικά σκάφη.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Αντί αποχαιρετισμού στην Σοφία μας

ΙΚΑΡΙΑ: Όλοι εμείς που συνεργαστήκαμε, γνωρίσαμε και βάλαμε στην καρδιά μας την Σοφία Σιδηροπούλου είμαστε ακόμα συγκλονισμένοι από την τραγική της απώλεια την τελευταία ημέρα του … [Read More...]

Συμμετοχή Περιφερειάρχη στο 3 ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Διοίκηση, Οργάνωση και Ανάπτυξη Λιμένων»

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συμμετείχε σήμερα 01.04.2023 ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής στο 3ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: … [Read More...]