196Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ OΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΨΑΡΩΝ

ΧΙΟΣ :
Παρά τον λιτό φετινό εορτασμό εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης οι εκδηλώσεις για την 196η επέτειο του Oλοκαυτώματος των Ψαρών, που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιουνίου 2020, στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία.
 
 Το ξεκίνημα έγινε με τον καθιερωμένο πλέον εσπερινό στην εκκλησία των Αγίων Ιωάννη και Άννας στη Μαύρη Ράχη και την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων. Ακολούθησε η συγκινητική ερμηνεία του χρονικού του Ολοκαυτώματος από την κυρία Ελένη Καραγιώργη και η απαγγελία του ποιήματος «Η καταστροφή των Ψαρών» από τη μαθήτρια Άννα Μαρία Παραγή. Το προσκλητήριο νεκρών από τις μαθήτριες Άννα Μαρία Παραγή και Αθηνά Κλίτσα έφερε στη μνήμη όλων των παρευρισκόμενων τη μεγάλη θυσία των προγόνων μας για ελευθερία, τιμή και αξιοπρέπεια, μηνύματα διαχρονικά που συνεγείρουν και ενώνουν.
 
Την Κυριακή 28/6/2020 μετά τη θεία λειτουργία έγινε δοξολογία για τους πεσόντες του Ολοκαυτώματος των Ψαρών, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Βικέντιου Γιαννάκου, εκπροσώπου του Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών Μάρκου. Με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου έγινε μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κανάρη. Ο Δ/ντής του Γυμνασίου Λυκείου Ψαρών κύριος Δημήτριος Μάκαρης εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Εν συνεχεία έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο που βρισκόταν η οικία του Κωνσταντίνου Κανάρη και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων στην κεντρική πλατεία του νησιού.
 
Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο σύσκεψη μεταξύ του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, του Δημάρχου Ηρωικής Νήσου Ψαρών και του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, όπου συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το νησί των Ψαρών αλλά και ευρύτερα την Περιφερειακή Ενότητα Χίου.
 
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κύριος Αλκιβιάδης Στεφανής, οι Αντιπεριφερειάρχες κύριοι Παντελής Μπουγδάνος και Παντελής Βουρλής, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Χίου κ. Κυριάκος Ζωάνος, ο διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Σαρδέλης, ο διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Χίου κύριος Ηρακλής Ρεβίνθης, ο κυβερνήτης και αντιπροσωπεία της Φρεγάτας «Σαλαμίς», όπου είχε καταπλεύσει στο νησί προς απόδοση τιμών καθώς και αντιπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας του νομού μας.
 
Ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Ψαρών ευχαριστεί θερμά όλους τους επίσημους προσκεκλημένους, τους εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, την πρόεδρο και τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Ο Κωνσταντίνος Κανάρης», την κυρία Ελένη Καραγιώργη, τις μαθήτριες και μαθητές των σχολείων μας για τη συμμετοχή τους καθώς και τους υπαλλήλους του δήμου μας που συνέβαλαν στην επιτυχία και των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων για την 196η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ψαρών.

Latest..

Γ. ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ: ΟΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

ΧΙΟΣ : Στην θεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα εκπαίδευσης που έγινε στις 2 Ιουλίου ,η παράταξη μας πρότεινε ανάμεσα στα άλλα θέματα που συζητήθηκαν από … [Read More...]

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑΛ

ΧΙΟΣ : Νέα φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στη ΒΙΑΛ. Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις.   … [Read More...]