1ο ΓΕΛ Κω: Επίσκεψη Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου της Αθήνας

ΚΩΣ:

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε τους 31 μαθητές και τους 4 συνοδούς εκπαιδευτικούς του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου της Αθήνας, που πραγματοποίησαν επίσκεψη στο σχολείο μας στο πλαίσιο ολιγοήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης στο νησί της Κω.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τον Διευθυντή στους χώρους του σχολείου, ενώ έγινε παρουσίαση στοιχείων της ιστορίας του «Ιπποκρατείου» Λυκείου από την αρχή της λειτουργίας του, καθώς και σύντομη αναφορά στη σημερινή λειτουργία και τις δράσεις, που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια.
Τονίστηκε ιδιαίτερα ο χαρακτήρας της λειτουργίας του σχολείου μας στην κατεύθυνση της προώθησης των ανθρωπιστικών αξιών, στο πνεύμα των αρχών του Ιπποκράτη και στη συνέχεια, παρουσιάστηκε και αναγνώστηκε από την εκπαιδευτικό Αναστασία Τσολάκη ο Ιπποκρατικός Όρκος στη μετάφραση του Μανόλη Κιαπόκα και δόθηκε σε όλους αναμνηστικά από ένα αντίτυπο του. Σε ανάμνηση της επίσκεψης αυτής δόθηκε επίσης ένα αντίτυπο από το λεύκωμα με την Ιστορία του Ιπποκρατείου Λυκείου, του Αλέκου Μαρκόγλου, για τη Βιβλιοθήκη του Σχολείου.
Πραγματοποιήθηκε επίσης σύντομη παρουσίαση της συνεργασίας των δύο σχολείων κατά την περίοδο 2022-23, στο πλαίσιο της λειτουργίας των Εκπαιδευτικών Ομίλων, με θέμα την  ανάδειξη, διαφύλαξη και αξιοποίηση του Αρχείου των σχολείων, στους οποίους συμμετείχε το σχολείο μας με ομάδα 5 μαθητών και υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Σοφία Καραγιάννη.
Από την πλευρά της ομάδας του Πειραματικού Σχολείου παρουσιάστηκε στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας η διαδικασία ψηφιοποίησης του έντυπου αρχειακού υλικού και του σχετικού ειδικού εξοπλισμού.
Η επίσκεψη έκλεισε με μετακίνηση της ομάδας στο Ρωμαϊκό Ωδείο και ξενάγηση από τους μαθητές του τμήματος Β3 του σχολείου μας, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού του σχολείου, Παναγιώτας Κωστοπούλου.

Ο Διευθυντής

Γεώργιος Φ. Χαρτοφίλης
ΠΕ04.01 – Φυσικός

Latest..

Επιστολή προς μαθητές/μαθήτριες της Γ΄Λυκείου των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Β.Αιγαίου

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]