2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας Λήμνου: Με υπευθυνότητα και αίσθημα ευθύνης επιστρέφουμε…. Ενημερωτικό Σημείωμα

ΛΗΜΝΟΣ:

Αγαπητοί γονείς, Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία. Σας ενημερώνουμε για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από την 11η Ιανουαρίου.
Σχετικά με τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Προβλέπονται διαλείμματα σε οριοθετημένα για κάθε τάξη σημεία της αυλής για τη μείωση του συνωστισμού και προβλέπεται διαφορετική είσοδος για τις μικρές τάξεις και τις μεγαλύτερες.

Προβλέπεται ο φυσικός αερισμός των αιθουσών και η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών στη σχολική μονάδα, η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού, φροντίζοντας να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των μαθητών. Για τον σκοπό αυτό δεν θα πραγματοποιείται η συγκέντρωση των μαθητών στο προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία θα πραγματοποιείται εντός των αιθουσών.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στις τάξεις και θα αφήνουν την τσάντα τους στο θρανίο. Μετά τη λήξη του ωρολογίου προγράμματος θα αποχωρούν κατά τάξη και οι γονείς τους θα τους παραλαμβάνουν έξω από την είσοδο του σχολείου, παρακαλούμε χωρίς συνωστισμό και πάντα τηρώντας αποστάσεις.

Τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρηση των μαθητών απαγορεύεται η είσοδος των γονέων και κηδεμόνων στο χώρο του σχολείου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Το κολατσιό θα πρέπει να βρίσκεται από το πρωί στην τσάντα του μαθητή, καθώς και να διαθέτει και ατομικό μπουκάλι με νερό.

Σε όλες τις τάξεις θα υπάρχουν αντισηπτικά, ενώ καλό θα ήταν οι μαθητές να διαθέτουν το δικό τους αντισηπτικό και μαντηλάκια μιας χρήσης.
Κατά τη διάρκεια του μαθήματος οι πόρτες και τα παράθυρα μένουν ανοικτά εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Κατά συνέπεια, θα ήταν επιθυμητό τα παιδιά να είναι ενδεδυμένα κατάλληλα. Σε κάθε περίπτωση θα λειτουργεί η θέρμανση του σχολείου, ωστόσο, επειδή είναι πολύ σημαντικό οι αίθουσες να αερίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, τα παιδιά να μην είναι ενδεδυμένα ελαφρώς. Η υπεύθυνη καθαριότητας θα βρίσκεται όλη την ημέρα στο σχολείο και θα προβαίνει στον καθαρισμό όλων των επιφανειών σύμφωνα με τα μέτρα του ΕΟΔΥ.

1. Προσέλευση στη σχολική μονάδα
8.00-8.15 Άφιξη των μαθητών και είσοδός τους στην τάξη
Δεν πραγματοποιείται συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο. Τα παιδιά μπαίνουν στις τάξεις και ξεκινούν το μάθημα.
ΕΙΣΟΔΟΙ/ΕΞΟΔΟΙ: 2
Α,Β,Γ: Τάξη από την κεντρική είσοδο ,πλευρά του Δήμου.
Δ,Ε,ΣΤ: Από την πλευρά του Αμφιθέατρου.
Θα γίνεται απολύμανση χεριών στην είσοδο.

2. Αποχώρηση από τη σχολική μονάδα
Ώρες αποχώρησης:
· Α, Γ2, Δ1: 13.05
· Β, Ε, Δ2, Γ1: 13.15
· ΣΤ: 13.20

· Παρακαλούμε τους γονείς να μην συνωστίζονται στην έξοδο/είσοδο.
· Τηρούμε το ωρολόγιο Πρόγραμμα.
· Τα αδέλφια έρχονται μαζί και αποχωρούν μαζί.
· Παρακαλούμε όσο το δυνατόν να παραβρίσκεστε την ώρα αποχώρησης των παιδιών σας στη σχολική μονάδα. Σε περίπτωση αργοπορίας σας και σύμπτωσης της άφιξης σας με αποχώρηση άλλου τμήματος, σας παρακαλούμε να επιδείξετε υπομονή και να αναμένετε να ολοκληρωθεί η αποχώρηση του άλλου τμήματος, πριν παραλάβετε τα παιδιά σας.
Η Σχολική μας Μονάδα έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου η επιστροφή στην κανονικότητα να γίνει ομαλά και με ασφάλεια. Παρακαλούμε να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ αλλά και οι αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας. Σίγουρα θα υπάρξουν αντικειμενικές δυσκολίες στο ξεκίνημα, όμως με καλή προαίρεση και συνεργασία θα τις ξεπεράσουμε.

Παρακαλούμε να μας ενημερώνετε για ασθένειες των παιδιών σας και να τα επιτηρείτε όσον αφορά στα συμπτώματα τους και είστε σε στενή επικοινωνία με τον παιδίατρο σας. Τα ασθενή παιδιά να παραμένουν στην οικία τους για να μην έχουμε διασπορά ιώσεων.
Για οποιαδήποτε απορία παρακαλώ να επικοινωνείτε με τη Διευθύντρια του σχολείου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 22540-22559.

Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας Λήμνου
Τζαννέτου Αθηνά

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

 Διακονείν, διακονιά , διακονία

ΧΙΟΣ :    Έχοντας την άποψη ότι είναι αναγκαίο να εξετάζουμε με ιδιαίτερη προσοχή τα μηνύματα, τα οποία εκπέμπουν εξαιρετικά γεγονότα, καθώς και ξεχωριστές ενέργειες, … [Read More...]

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΠΕ – Απολύουν αναπληρώτρια νηπιαγωγό τρίμηνης σύμβασης – Αφήνουν χωρίς Ολοήμερο το 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας

ΛΗΜΝΟΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ Απολύουν αναπληρώτρια νηπιαγωγό τρίμηνης σύμβασης – Αφήνουν χωρίς Ολοήμερο το 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας – … [Read More...]

Σάμος: Αποζημειώσεις σε όσους έχουν υποστεί φθορές στην περιουσία τους από διαμένοντες στο ΚΥΤ

ΣΑΜΟΣ: Γράφτηκε στις 19 Ιανουαρίου 2021. Δημοσιεύτηκε στο Κοινωνία Δημοσιεύθηκε η κοινή υπουργική απόφαση (Κ.Υ.Α.). των Υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, με την … [Read More...]

Κορωνοϊός: 5518 θάνατοι στην Ελλάδα

ΙΚΑΡΙΑ : By ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ on 19 Ιαν. 2021 • Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλους 30 νεκρούς από την πανδημία φτάνοντας στο σύνολο τους 5518 θανάτους από την αρχή της πανδημίας … [Read More...]

Η μεγάλη έκπληξη ήρθε από το Σίγρι…

ΛΕΣΒΟΣ: O Ελαιώνας στο ΣίγριΠΕΡΙΒAΛΛΟΝ Η περιοχή του Σιγρίου είχε ερημοποιηθεί. Σε κομμάτι αυτής της άγονης γης, δημιουργείται ένας ελαιώνας, μεταμορφώνοντας τον τόπο, με την … [Read More...]