200 χιλιόμετρα με τις ομορφιές της Λέσβου, Ελιά και Πεύκο!

ΛΕΣΒΟΣ:

Για 11η φορά διοργανώθηκε Brevet στη Λέσβο (σε διοργάνωση Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου), 200ων χιλιομέτρων.Τα Brevet είναι διοργανώσεις ποδηλατικού τουρισμού, που αποτελούν τη χρυσή ευκαιρία για αθλητές ποδηλασίας μεγάλων αποστάσεων να γνωρίσουν ένα νέο μέρος, ένα νησί ολόκληρο σε μία μέρα!

Οι διοργανωτές σύλλογοι καλούνται να συνδυάσουν τα ωραιότερα μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος του κάθε νησιού, με μια ήπιας δυσκολίας διαδρομή, μια φορά το χρόνο, συνήθως λίγο πριν το καλοκαίρι.

Η μεγάλη ευκαιρία για τον Ποδηλατικό Σύλλογο του νησιού, αλλά και το νησί ολόκληρο, να προβάλει τις ομορφιές της Λέσβου στους ποδηλατικούς τουρίστες, επετεύχθη με τον καλύτερο τρόπο. Αθλητές εκτός (αλλά και εντός) Λέσβου, πλαισίωσαν τους 20 μόνο τολμηρούς που δήλωσαν συμμετοχή στο 200άρι της Λέσβου.

Η διοργάνωση ακολουθεί τα Γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού με υλοποίηση της διοργάνωσης στα πλαίσια της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parisien υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Μυτιλήνης και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου UNESCO Global Geopark.
Από τους 18 που πήραν εκκίνηση το πρωί του Σαββάτου, τερμάτισαν εντός χρόνου οι 16 ενώ 2 ήταν αυτοί που εγκατέλειψαν την προσπάθεια.
Η διαδρομή καλύφθηκε από 8 ώρες και 24 λεπτά έως και 12 ώρες και 54 λεπτά. Οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων ήταν οι καλύτερες κι ευχόμαστε σε όλους καλή ξεκούραση, καλή αποκατάσταση και καλή επιστροφή στον τόπο τους.
Το Δ.Σ. του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντας και ιδιαίτερα όλους αυτούς που συνδύασαν τις διακοπές τους με την συμμετοχή τους στο Brevet μας. Επίσης τις επιχειρήσεις και συλλόγους που βοήθησαν στα σημεία ελέγχου και συγκεκριμένα, το Μουσικό καφενείο (εκκίνηση-τερματισμό), το Κέντρο Επίπλου Χαλκοδαίμων στην Καλλονή (1ο Control), το Parasol Beach Bar στην Σκάλα Ερεσού (2ο Control) και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στύψης στη Στύψη (3ο Control). 

Latest..

Από τον αρχιερατικό εσπερινό στον εορτάζοντα Ενοριακό ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Πόθιας Καλύμνου (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Γιάννης Χατζηγιάννη, Παναγιώτης Καλατζή και Θανάσης Καπάτος τιμήθηκαν στο Αναγνωστηρίο Αγιάσου – Αναβίωση εθίμων Κάψαλα και Κλήδονας

ΛΕΣΒΟΣ: Συνεχίζοντας τη διοργάνωση εκδηλώσεων απόδοσης τιμής σε παλιούς εν ζωή ευρισκόμενους ερασιτέχνες πρωταγωνιστές του λαϊκού μας θεάτρου, την Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, … [Read More...]