23 Ιουνίου η πρώτη διαβροχή για την καταπολέμηση του δάκου

ΛΕΣΒΟΣ:

Η Πρώτη Γενική Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς στο νησί της Λέσβου θα ξεκινήσει την Πέμπτη 23 Ιουνίου  για όλα τα συνεργεία του νησιού.  (Επίσημη ενημέρωση θα υπάρχει τις επόμενες ημέρες) Το φυτοπροστατευτικό προϊόν που θα χρησιμοποιηθεί είναι το  Forza 10 CS
Οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει το έργο της δακοκτονίας έχουν ολοκληρώσει σχεδόν την στελέχωση όλων των συνεργείων. Προβλήματα υπάρχουν στη στελέχωση συνεργείων στο Δυτικό τμήμα του νησιού. 
Την Πέμπτη 16 Ιουνίου και την Παρασκευή 17 Ιουνίου θα αναρτηθούν οι δακοπαγίδες και από 22 Ιουνίου θα υπάρχουν δεδομένα για τον δακοπληθυσμό σε όλο το νησί. 
Τα σημάδια για τη φετινή παραγωγή είναι ενθαρρυντικά αλλά ακόμη είναι νωρίς να μιλήσουμε για μια εξαιρετική χρονιά! 
Δακοκτονία έργο που αφορά όλους…
Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής του Νησιού μας θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος της Δακοκτονίας.
Oι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να  επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών- Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.
Οι βιοκαλλιεργητές πρέπει να  φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να τοποθετήσουν παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός.
Τέλος οι  Δήμοι, Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι ας δείξουν ενδιαφέρον  από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την στελέχωση και  καλή λειτουργία των συνεργείων. 

Latest..

Γιάννης Σπιλάνης: Κυβερνητικοί προεκλογικοί μονόλογοι χωρίς δεσμεύσεις και με την Αυτοδιοίκηση σιωπηλή

ΙΚΑΡΙΑ: Πολλαπλασιάζονται οι κυβερνητικές φιέστες στα νησιά μας όπου απλά επιβεβαιώνεται ότι ούτε σχέδιο υπάρχει, ούτε πρόθεση για να αντιμετωπιστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα. … [Read More...]

Απόψε ο νέος καταξιωμένος τραγουδοποιός Δημήτρης Μπαλογιάννης στην εκπομπή Όλα τριγύρω αλλάζουνε

ΙΚΑΡΙΑ: Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου δίσκου του Δημήτρη Μπαλογιάννη «Γενέθλια», την Τρίτη 28/06/2022, ο νέος καταξιωμένος τραγουδοποιός είναι κοντά μας, στην Ικαριακή … [Read More...]