24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΛΟΙΩΝ

ΧΙΟΣ :
24ωρη Πανελλαδική Απεργία, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη από 00:01 έως 24:00 ανακοίνωσαν τα ναυτεργατικά σωματεία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Συνάδελφοι Ναυτεργάτες,
Όλος ο λαός είναι συγκλονισμένος από το έγκλημα που συντελέστηκε στις 5 Σεπτέμβρη, στον καταπέλτη του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «BLUE HORIZON», της ναυτιλιακής εταιρείας BLUE STAR FERRIES, με αποτέλεσμα το θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Καρυώτη.
Καταδικάζουμε τις δολοφονικές ενέργειες μελών του πληρώματος, εμπλεκόμενων σε αυτήν την κτηνωδία. Οι εγκληματικές ενέργειες των ναυτεργατών, που συμμετείχαν στο θάνατο του Αντώνη, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν και να σπιλώσουν το σύνολο των ναυτεργατών, που δίνουν καθημερινά αγώνα για την προστασία και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε με δελτίο τύπου τις εγκληματικές ευθύνες της εφοπλιστικής εταιρείας, του υπουργείου Ναυτιλίας και των λιμενικών αρχών.
 Επισημάναμε ότι δεν εφαρμόζεται, από το σύνολο των ακτοπλοϊκών εταιρειών, ακόμα και αυτή η νομοθεσία, που καθορίζει τις διαδικασίες απόπλου – κατάπλου των πλοίων, αλλά και τις ευθύνες των λιμενικών αρχών.
Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν και οι παρεμβάσεις μας στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ, που αποφασίστηκε ομόφωνα 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη.
Συνάδελφοι Ναυτεργάτες,
Ως πότε θα μένουμε απαθείς σε μια κοινωνία, που θρέφει την εργασιακή ζούγκλα, τον ατομισμό, την απανθρωπιά, για να αυξάνουν διαρκώς τα κέρδη τους οι μονοπωλιακοί όμιλοι, με τη στήριξη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που υπηρετούν την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορία τους.
Ως πότε θα ξεχειλίζει και θα ξεχνιέται η οργή σε γεγονότα όπως στο «BLUE HORIZON», στα Τέμπη, αλλά και σήμερα με τους χιλιάδες ανυπεράσπιστους, που βούλιαξαν στα νερά, σε Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Εύβοια κ.ά.
Να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές της ζωής και των δικαιωμάτων μας με οργάνωση και αγώνα, ενάντια στην πολιτική της βαρβαρότητας, που αυξάνει διαρκώς την εκμετάλλευση μας, προς όφελος του κεφαλαίου.
Όλοι στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, απαιτώντας:

  • ● Να διερευνηθεί σε βάθος το έγκλημα στο πλοίο «BLUE HORIZON».
  • ● Να καταδικαστούν οι εγκληματικές ευθύνες της εφοπλιστικής εταιρείας, του υπουργείου ναυτιλίας και των εμπλεκομένων μελών του πληρώματος.
  • ● Ασφαλείς και φθηνές θαλάσσιες συγκοινωνίες για επιβάτες και ναυτεργάτες.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ   ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη στις 05:30 το πρωί, στον Ηλεκτρικό (πλοία BLUE STAR).
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • · ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • · ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • · ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Latest..

Π. Κουφέλος: . Οραματιζόμαστε ένα Δήμο ευημερούντα που όλοι θα αγαπάμε και για τον οποίον νιώθουμε υπερήφανοι

ΛΕΣΒΟΣ: Στις 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, ο Πανάγος Κουφέλος, επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα δράση νέος Δήμος” και υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μυτιλήνης, … [Read More...]

Αυτή είναι η 50χρονη μητέρα που διαμελίστηκε στην κρεατομηχανή – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον θάνατο της

ΛΕΣΒΟΣ: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον θάνατο της 50χρονης L.P., η οποία διαμελίστηκε από τη μηχανή του κιμά την οποία καθάριζε, μέσα σε κρεοπωλείο που εργαζόταν στο … [Read More...]