25η Μαρτίου: Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου στην πόλη της Σάμου

ΣΑΜΟΣ: Φωτογραφία του Μανώλη Marg
Σειρά εκδηλώσεων προγραμματίστηκαν και φέτος στην πόλη της Σάμου στο πλαίσιο εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
Ειδικότερα, ανακοινώθηκαν από την Π.Ε. Σάμου τα εξής:
Γενικός σημαιοστολισμός από τις 08:00 της 23ης Μαρτίου έως τη δύση του ηλίου την 25η Μαρτίου.
Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.
Παρασκευή 24 Μαρτίου:
Πανηγυρικές συγκεντρώσεις των μαθητών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης και ανάπτυξη σε αυτούς της σημασίας της ιστορικής για το Έθνος μας ημέρας της 25ης Μαρτίου.
Ώρα 11:30: Απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων από μαθητές Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Λύκειο Ελληνίδων, οδηγούς και προσκόπους, στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους, παρουσία εκπροσώπων των Αρχών του Νομού.
Στην εκδήλωση αυτή μπορούν να παρευρεθούν οι προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, ΝΠΔΔ Οργανισμών, καθώς και οι διευθυντές Τραπεζών.
Σάββατο 25 Μαρτίου:
Μετάδοση θουρίων και εμβατηρίων από μεγαφωνική συσκευή της 79 Α.Δ.Τ.Ε., που θα εγκατασταθεί στην πλατεία Πυθαγόρα, καθώς και χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ιερών Ναών της πόλεως.
Ώρα 08:00: Έπαρση της σημαίας στην πλατεία Πυθαγόρα με συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών και στρατιωτικής μουσικής της 79 ΑΔΤΕ.
Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσεβίου.
Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας ή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στη δοξολογία θα παρίστανται και αντιπροσωπείες μαθητών (σημαιοφόροι και παραστάτες) των σχολείων της πόλης.
Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως, στην πλατεία Πυθαγόρα και κατάθεση στεφάνων από τους εκπρόσωπο της κυβέρνησης, βουλευτή Σάμου, αντιπεριφερειάρχη, δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, υποστράτηγο Επιχειρησιακό Συντονιστή Πυροσβεστικού Σώματος Νήσων Αιγαίου, ταξίαρχο διοικητή της 79ης ΑΔΤΕ, διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, λιμενάρχη Σάμου, πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Σάμου, πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.
Εθνικός Ύμνος.
Ώρα 11:40: Παρέλαση επί της παραλιακής λεωφόρου Σχολείων, Λυκείου Ελληνίδων, Εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και Τμημάτων Στρατού.
Ώρα 19:10: Υποστολή της σημαίας με συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών και στρατιωτικής μουσικής της 79 ΑΔΤΕ.
“Πλησιάζει η ημέρα κατά την οποία ολόκληρος ο ελληνικός λαός θα εορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.
Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για ν’ αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς μας προγόνους, οι οποίοι μέσα στη μακραίωνη σκλαβιά διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα του πατριωτισμού και του αγώνα.
Τιμούμε ιδιαίτερα την ηρωική εκείνη γενιά του 1821, που έκανε πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών, εξασφαλίζοντας σε μας τα δύο υπέρτατα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως λαού” ανέφερε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Βασίλης Πανουράκης.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

<!– important to use below –>

 
 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube
Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!
Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Latest..

Άνοιξη στο Απολιθωμένο Δάσος – Παρατηρώντας άγριες ορχιδέες στο Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

ΛΕΣΒΟΣ: Η περιοχή του  Απολιθωμένου Δάσους και ιδιαίτερα το Πάρκο στην θέση Κύρια Απολιθωμένη, πέρα από τα εντυπωσιακά απολιθωμένα δένδρα που φιλοξενεί, αναδεικνύει την … [Read More...]

Πρόγραμμα ἑορτασμοῦ Ἱεροῦ Μητροπολιτικοῦ Παρεκκλησίου Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου

ΚΩΣ: Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Κώου καί Νισύρου ἀνακοινώνειὅτι τήν 25η Μαρτίου πανηγυρίζει τόἹερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου. Τήν Παρασκευή 24 Μαρτίου, καί ὥρα … [Read More...]

ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ – ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ Ο ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΧΙΟΣ : Ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης εκ μέρους του χιακού λαού εκφράζει θερμότατες ευχαριστίες προς τον άξιο συμπολίτη μας, αντιναύαρχο Λιμενικού Σώματος Γιάννη Αργυράκη, … [Read More...]