2ο Γυμνάσιο Σάμου: Ομάδες γονέων από 21/11

ΣΑΜΟΣ: Εργαστήρια “Ομάδων Γονέων” θα υλοποιήσει το 2ο Γυμνάσιο Σάμου. Θα τα επιμεληθούν και θα συντονίσουν τα μέλη του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου, Βασιλική Ίσσαρη (ψυχολόγος) και Παναγιώτα Κατζανού (κοινωνική λειτουργός).
Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν σε 4 συναντήσεις στον χώρο του 2ου Γυμνασίου Σάμου (αίθουσα Α1) και ώρες 18:00 με 20:00 ως εξής: Τρίτη 21/11, Τρίτη 19/12, Τρίτη 9/1/2024 και Τρίτη 23/1/2024.
Θα περιλαμβάνουν τόσο θεωρητική παρουσίαση, όσο και βιωματικές ασκήσεις. Οι βασικές θεματικές που θα παρουσιαστούν είναι: 1) Η εφηβεία και τα προβλήματα που αναδύονται σε αυτή, 2) Οριοθέτηση εφήβων, 3) Τρόπος επικοινωνίας με εφήβους / Δυνατότητες συνεργασίας οικογένειας – σχολείου, 4) Σχολικός εκφοβισμός.

Οι ομάδες γονέων απευθύνονται στους γονείς που πιστεύουν ότι οι σχέσεις με τα παιδιά είναι δυσλειτουργικές, αλλά και σε γονείς που επιθυμούν να μοιραστούν σκέψεις, συναισθήματα, προβληματισμούς, ώστε να μάθουν να απολαμβάνουν τον ρόλο τους χωρίς να διακατέχονται από διαρκές άγχος, φόβο και ενοχές ότι δεν είναι οι “τέλειοι” γονείς.
Τα εργαστήρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν τόσο γονείς και κηδεμόνες του 2ου Γυμνασίου Σάμου, όσο και γονείς-κηδεμόνες μαθητών οποιουδήποτε άλλου σχολείου, καθώς και εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.
Όσοι ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του 2ου Γυμνασίου Σάμου, 22733 50265 ή στο mail του σχολείου, mail@2gym-samou.sam.sch.gr
 

Latest..

7o ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Στην 7η θέση των κορυφαίων φρούτων ανά τον κόσμο βρίσκεται το Μανταρίνι Χίου σύμφωνα με διαγωνισμό του Τasteatlas. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Ροδάκινο Νάουσας. Αναλυτικά … [Read More...]