31 Μαϊου… Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος – Δράση ευαισθητοποίησης στην Καλλονή

ΛΕΣΒΟΣ: Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος, το Κέντρο Υγείας Καλλονής με την υποστήριξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου και της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού – Νεολαίας και Εθελοντισμού, διοργανώνει στις 31-05-2024 στο Πάρκο Βασιλειάδη Καλλονής, από 9:00 έως και 13:00, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τις δυσμενείς επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία και τα οφέλη από τη διακοπή του. Η δράση απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού και υποστηρίζεται και από τον 1ο Τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Λέσβου (ΤΟ.Π.Φ.Υ.) με διενέργεια σπιρομέτρησης σε όσους επιθυμούν.
Επίσης, την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο, σε συνέχεια των δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας με θέμα «Ελλάδα Ελεύθερη Καπνού – smoke free greece» (Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία), θα παρευρεθούν μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καλλονής που θα ενημερωθούν σχετικά με το θέμα από τους επαγγελματίες υγείας και θα τους δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε διαδραστικά παιχνίδια. Θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό του Υπουργείου Υγείας – Τμήμα Αγωγής Υγείας, καθώς και Εκπαιδευτικό Υλικό του «Smoke Free Greece» (Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία) «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ».
Το άρθρο 31 Μαϊου… Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος – Δράση ευαισθητοποίησης στην Καλλονή εμφανίστηκε πρώτα στο Lesvos News .gr με την Υπογραφή του Γιάννη Συνάνη – Ειδήσεις από τη Λέσβο – Ειδήσεις από το Αιγαίο και όλη την Ελλάδα.

Latest..

Διεθνές Φεστιβάλ Οικολογικού Ντοκιμαντέρ BIFED Λήμνος. Απόψε στις 21:00 στην πλατεία Λιβαδοχωρίου η βραβευμένη ταινία “Breaking Social”.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]