36 χρόνια ΑΛΗΘΕΙΑ ή 36 χρόνια… Τζούμας;

ΧΙΟΣ : Αφορμή για το  άρθρο για τα 36 χρόνια της αλήθειας ήθελα να ευχηθώ και εγώ καλή συνέχεια με υγεία, είτε έντυπη μορφή θα είναι αυτή είτε ηλεκτρονική και θα προτιμούσα να μη χαθεί και η έντυπη μορφή για διάφορους λόγους που θα μπορούσαμε να τους αναλύσουμε άλλη φορά.Τώρα λέω εγώ, 36 χρόνια Αλήθειας ή 36 χρόνια  Τζούμας; Θα μπορούσαμε να πούμε και τα δύο, γιατί…
‘Οποιος  ήθελε  να διαμαρτυρηθεί για κάποιο θέμα ακόμα και σήμερα ,τι έλεγε…. θα φωνάξω το Τζούμα… Δεν πληρώνονται εργαζόμενοι… θα φωνάξουμε τον Τζούμα… κάνουμε απεργία. ..θα φωνάξουμε τον Τζούμα …με γράψανε άδικα… θα το πω στο Τζούμα… Πλημμυρίσαμε… να φωνάξουμε τον Τζούμα…. πέσαμε σε λάκο που φταίει ο Δήμος…να το πούμε στο Τζούμα… με πείραξε ο γείτονας… πρόσεξε θα το πω στο Τζούμα… μου κάηκε το VIDEO…. θα το πώ στο Τζούμα…. Βέβαια έπαιζε και το “θα το πώ ή θα το γράψω στην Αλήθεια” αλλά νομίζω κυρίαρχο ήταν το πρώτο, και  έτρεχε ο Τζούμας πανταχού παρόν.
Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τα άλλα μέσα ενημέρωσης, νομίζω όλοι μας ξέρουμε ότι αυτό συνέβαινε και συνεχίζει να υπάρχει σε ένα βαθμό. Τώρα οι λόγοι πολλοί και διάφοροι.
Στα πρώτα χρόνια πιστεύω αρχικά ήταν η δυναμικότητα  η αμεσότητα και η μαχητικότητα της ανταπόκρισης του Μέσου, αλλά και του ίδιου προσωπικά του Τζούμα και όχι τόσο η εμβέλεια  η οποία εξ αιτίας των προαναφερομένων ήλθε αργότερα.
Προσωπικά δεν ξεχνάω  όταν δούλευα στην ΒΙΑΛ 1982-85 και είχαμε καλέσει την Αλήθεια, υπήρχε άμεση ανταπόκριση με όρεξη και βοήθεια να προβάλουμε τα προβλήματα μας.
Άλλη φορά θυμάμαι το Γιάννη στη ΔΕΗ εκεί που πληρώνουμε τους λογαριασμούς, να διαπληκτίζεται με το σεκιουριτά μαχητικά για ένα ρεπορτάζ, που ήλθε να κάνει και να κινδυνεύει να τον βγάλουν έξω βίαια .
Και τελευταία το 2016 με τις κλοπές στους Βαβύλους και στο Χαλκειός από του λαθρομετανάστες η κάλυψη ήταν άμεση για την προβολή των προβλημάτων μας.
Βέβαια τα τόσα χρόνια  υπάρχουν  χιλιάδες περιστατικών που έχουν καλυφθεί από το Συγκρότημα ΑΛΗΘΕΙΑ και το έργο που έχει αφήσει επίσης στον πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα είναι μεγάλο και θα πρέπει να αξιολογηθεί από τους ειδικούς και να αρχειοθετηθεί για να μη χαθεί.
Το Γιάννη τον γνώρισα ως “σειρά” απ΄όταν υπηρετούσαμε στο 228 Μ/Κ ΤΕ 1980-81. Ανήσυχο, έξυπνο και μαχητικό πνεύμα σε τότε ποιο  δύσκολες εποχές. Κατάφερε και έκανε το ότι έκανε σίγουρα με πολύ κόπο και εύχομαι να συνεχίσει να το κάνει.
Τώρα το  «θα φωνάξω το Τζούμα ή την Αλήθεια» δεν πρέπει να το εκλάβουμε ως απειλή, αλλά ως προσφυγή των αδυνάτων έναντι των ισχυρών, των αδικημένων έναντι  των αδικούντων και  τη δυνατότητα του λαμβάνειν τον λόγον ο κάθε πολίτης για οποιοδήποτε πρόβλημά του.
Τα ΜΜΕ μπορεί να λέμε ότι είναι η τέταρτη εξουσία, αν όμως η εξουσία της αυτή πηγάζει, τροφοδοτείται και τυγχάνει της αποδοχής του λαού, τότε ελέγχοντας  (δημοσιοποιώντας) τις άλλες εξουσίες κάνει καλό στην Δημοκρατία.
Καλή  χρονιά και καλή συνέχεια.
                                                                                                          ΟΘων Π Τρέμης

Latest..

Ιωάννα Ρούφα: « Μας φέρνετε έναν ισολογισμό ανυπόγραφο και μας ζητάτε να τον ψηφίσουμε. Κάποιο λάκκο έχει η… φάβα.

ΚΩΣ: Σας ρωτήσαμε αν ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας έχει υπογράψει τον Ισολογισμό. Τυχαίο που εγκατέλειψε το δήμο και σήμερα βρίσκεται σε άλλη υπηρεσία;    … [Read More...]

‘’ ΔΟΠΑΒΣ ΠΡΟΣ ΣΕΓΑΣ: ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ!! Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ κ. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΦΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.’’

ΚΩΣ: Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ - Κως 2023 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Ο ίδιος ο ΔΟΠΑΒΣ, δηλαδή ο κ. Χατζηχριστοφής δηλώνει ότι το νέο στάδιο ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ είναι … [Read More...]