44χρονος στα Βασιλικά Λέσβου καλλιεργούσε σε δασώδη περιοχή 27 δενδρύλλια χασίς

ΛΕΣΒΟΣ:

Συνελήφθη, σήμερα (22-06-2024) στην ευρύτερη περιοχή των Βασιλικών στη Λέσβο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ημεδαπός (44χρονος), σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί εντόπισαν σε δύσβατη δασώδη τοποθεσία στην παραπάνω περιοχή, είκοσι επτά (27) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,3 μέτρα έως 1,5 μέτρα, που όπως διακριβώθηκε καλλιεργούσε, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο συλληφθείς.   
Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν επίσης, τρεις (3) σάκοι με χώμα, δύο (2) πλαστικοί κουβάδες, σπάγκος (σε κουβάρι) και συσκευασία με φυσικό λίπασμα (κοπριά). 
Σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία όπου διαμένει ο δράστης στην περιοχή της Αγιάσου στη Λέσβο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν:

  • νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), βάρους -119- γραμμαρίων,
  • νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), βάρους -93- γραμμαρίων, 
  • χάρτινη συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), βάρους -5- γραμμαρίων,
  • τέσσερις (4) μικρές γλάστρες και δύο (2) φυτά κάνναβης,
  • σπόροι κάνναβης και
  • κινητό τηλέφωνο.

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, ο 44χρονος καλλιεργούσε τα δενδρύλλια και κατείχε τις παραπάνω ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), με σκοπό την περαιτέρω διάθεση ναρκωτικών ουσιών σε τρίτους, έναντι χρηματικής αμοιβής. 
Τα δενδρύλλια κάνναβης, τα φυτά κάνναβης, οι ναρκωτικές ουσίες, οι σπόροι κάνναβης και λοιπά αντικείμενα – καλλιεργητικά είδη (γλάστρες, πλαστικοί κουβάδες, λίπασμα, κινητό τηλέφωνο κ.λπ.) που βρέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών, αλλά και φακός (κεφαλής) και τρία (3) ακόμη πλαστικά δοχεία με νερό που είχε στην κατοχή του ο 44χρονος κατά τον εντοπισμό του, κατασχέθηκαν.
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.   
Δείτε βίντεο:

Latest..