7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς, απαιτώντας : απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών.

ΛΕΣΒΟΣ:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΚ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥΗ διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καλεί τους συνδικαλιστικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς του νησιού σε συνδιοργάνωση συλλαλητηρίου την Τρίτη στις 19:00 στη πλατεία Σαπφούς λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας (μάσκες- αποστάσεις κλπ) από την πανδημία.
Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες και μέρες να ακουστεί δυνατά η φωνή και η απαίτηση του λαού της Λέσβου :
ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΤ – ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ (ΚΛΕΙΣΤΟ ή ΑΝΟΙΚΤΟ) ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
—-
Αγλαΐα Κυρίτση, Περιφερειακή Σύμβουλος Β. Αιγαίου της Λαϊκής Συσπείρωσης
Δήλωση – κάλεσμα
Επτά εικοσιτετράωρα πέρασαν από το κάψιμο της Μόριας και την τραγική κατάληξη 13.000 προσφύγων, ανάμεσα τους 4.000 παιδιά, που έμειναν στον δρόμο χωρίς στέγη, τροφή και νερό.
Επτά εικοσιτετράωρα πέρασαν και οι τοπικοί άρχοντες, περιφερειάρχη και δήμαρχοι παραμένουν άπραγοι θεατές της τραγωδίας που εκτυλίσσεται.
Κάνοντας πλάτες στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, αρκούνται σε επικοινωνιακούς λεονταρισμούς και σε κραυγές για το θεαθήναι την ώρα που ο πρωθυπουργός με τον πιο επίσημο τρόπο επανέλαβε από την Θεσσαλονίκη ότι στη Μυτιλήνη θα γίνει μια μόνιμη κλειστή δομή.
Επτά ημέρες πέρασαν και παρά την απαίτηση μας με τον πιο επίσημο και ξεκάθαρο τρόπο για σύγκλιση έκτακτου περιφερειακού συμβουλίου καμιά απάντηση δεν πήραμε ενώ τα γεγονότα τρέχουν και οι εξελίξεις τους ξεπερνάνε.
Καλούμε όλους τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς τους σχεδιασμούς, σε αυτές τις πολιτικές και να ενώσουν τις φωνές τους με το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και τους φορείς, αύριο Τρίτη, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς, απαιτώντας : απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών.
Κανένα κέντρο ούτε ανοικτό ούτε κλειστό στα νησιά μας.
—-
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής παράταξης «ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ», Ανδρεαδέλλη Βασιλική, Ζερβού Μαρία,Μαλλιαρός Δημήτρης και Χιωτέλλη Εριφύλη, καλoύν τα μέλη της παράταξης και όλους τους συμπολίτες μας μα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο την Τρίτη  15/09/2020,στις 7 το απόγευμα στη πλατεία Σαπφούς για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί:
τη μείωση του προσφυγικού πληθυσμού στο νησί. Να ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση με πρώτο βήμα την άμεση μεταφορά  περίπου 5.000 πρόσφυγες που έχουν νόμιμο δικαίωμα μετακίνησης και στη συνέχεια των υπολοίπων.
Τη στελέχωση του νέου γραφείου εξέτασης αιτημάτων ασύλου με επαρκές προσωπικό, ώστε η διαδικασία να προχωρά γρήγορα και σωστά.
να μην  δημιουργηθεί ξανά το όνειδος του καταυλισμού της Μόριας ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι να συνέλθουν από την τεράστια επιβάρυνση που υπέστησαν.
να δημιουργηθούν δομές υγείας για τους αιτούντες άσυλο, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της διαμονής τους να έχουν πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, ώστε να μην επιβαρύνεται το νοσοκομείο της πόλης, να γίνονται οι απαραίτητοι εμβολιασμοί κλπ
Νέες δομές υγείας εκτός νοσοκομείου να αναλάβουν τη διαχείριση των ύποπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Κορωναιού καθώς και το σύνολο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης των προσφύγων-μεταναστών.
Για να πούμε ένα βροντερό όχι, σε κάθε σχέδιο για κλειστές δομές-φυλακές!

Η επιτροπή αγώνα Μανταμάδου καλεί σε συμμετοχή στο συλλάλητήριο που διοργανώνεται την Τρίτη 15/9 στις 19:00 μ.μ στην πλατεία Σαπφούς.
Απαιτούμε – Διεκδικούμε :
• Απεγκλωβισμό τώρα όλων των προσφύγων και μεταναστών
• Κανένα ΚΥΤ- Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης είτε ανοιχτό είτε κλειστό πάνω στο νησί
• Έκφραση αλληλεγγύης -συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες-μετανάστες
• Να πραγματοποιηθούν ΤΩΡΑ μαζικά τεστ για τον κορονοϊό τόσο σε πρόσφυγες και μετανάστες όσο και στους κατοίκους του νησιού. 
• Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και του Βοστάνειου Νοσοκομείου με την πρόσληψη προσωπικού.
• Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ

Κάλεσμα και από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων:
     Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα απαιτεί από την κυβέρνηση τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί.
     Τα τελευταία χρόνια  εκτός απ’ την αντιλαϊκή – αντιαγροτική  πολιτική που εφαρμόστηκε από ΣΥΡΙΖΑ και  ΝΔ οδηγώντας τη φτωχή και μικρομεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα, η κυβέρνηση   υλοποιεί παράλληλα την πιο σκληρή και απάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική κι’  αυτή κάτω απ’ τις οδηγίες της ΕΕ , σπρώχνοντας τους ήδη εξαθλιωμένους  μετανάστες σε απόγνωση,  ενισχύοντας την αγανάκτησή τους  τα αποτελέσματα της οποίας βλέπουμε τις τελευταίες μέρες. Παράλληλα  εμπαίζει εδώ και ένα χρόνο  το λαό του νησιού μας, ότι έχει σχέδιο και θα δώσει λύση στο πρόβλημα. 
     Η μεταναστευτική πολιτική καθοδηγούμενη απ’ την ΕΕ, είναι υπεύθυνη για τα τραγικά γεγονότα που ζούνε πρόσφυγες – μετανάστες, αλλά και όλοι οι κάτοικοι του νησιού, ιδιαίτερα των όμορων κοινοτήτων του κολαστηρίου της Μόρια.
     Η ΟΑΣΛ καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να δώσουν βροντερό παρόν την Τρίτη 15 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο και τους άλλους φορείς του νησιού, για διαδηλώσουμε – να ξαναθυμίσουμε στην κυβέρνηση , ότι ο Λεσβιακός Λαός επιμένει στα αιτήματα που διαμόρφωσε το Φλεβάρη   απαιτώντας :          
        Άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, να κλείσει η Μόρια και να μην δημιουργηθεί κανένα κλειστό ή ανοιχτό κέντρο πουθενά στο νησί.  
        Τώρα να παρθούν άμεσα μέτρα για την πρόληψη και προστασία προσφύγων μεταναστών και ντόπιων απ’ την πανδημία του κορονοϊού διενεργώντας μαζικά τεστ.
     Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ειδικότερα το  Βοστάνειο Νοσοκομείο και όλα τα Περιφερειακά Κέντρα υγείας του νησιού  με την πρόσληψη προσωπικού.                                                                   
      Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.
       Όλοι οι αγροτικοί σύλλογοι που είναι μέλη της ΟΑΣΛ την Τρίτη  15 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα στη Πλατεία Σαπφούς.

Latest..

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΧΙΟΣ : Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με το αεροδρόμιο Χίου κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Μιχαηλίδης. Η ερώτηση … [Read More...]

ΕΠΟΧΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ 2020

ΧΙΟΣ : Το Σωματείο Σερβιτόρων Χίου ενημερώνει τα Μέλη του ότι έχει ξεκινήσει από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων του ειδικού εποχικού βοηθήματος … [Read More...]