7.000 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις θα γίνουν στα Δωδεκάνησα τα επόμενα δύο χρόνια

ΚΩΣ: Σε 160.000 υπολογίζονται οι πλειστηριασμοί, κατασχέσεις και εκδόσεις διαταγών πληρωμής που βρίσκονται στα χέρια των funds και servicers που θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα δύο χρόνια και εξ αυτών 7.000 στα Δωδεκάνησα , σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δεν διαψεύδονται όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών, Ευάγγελος Κρητικός.
Σύμφωνα με την Πανδωδεκανησιακή Ένωση Δανειοληπτών 1.300 πλειστηριασμοί, κατασχέσεις και εκδόσεις διαταγών πληρωμής έγιναν το 1ο εξάμηνο του 2022, ενώ από τις 7.000 των πλειστηριασμών, οι 5.000 αφορούν σε νοικοκυριά των Δωδεκανήσων.
Ο κ. Κρητικός χαρακτήρισε ανησυχητικό το γεγονός ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τις δανειακές συμβάσεις οι οποίες περιέχουν παράνομους και καταχρηστικούς όρους, θα εκδικαστούν σε δικαστήρια των Αθηνών.

«Αυτό σημαίνει δίχως άλλο, ότι ο κάτοικος της Καλύμνου, της Λέρου, της Κω, της Ρόδου στον οποίο θα κοινοποιηθεί, μια διαταγή πληρωμής ή ένας πλειστηριασμός θα επιβαρυνθεί σημαντικά για να υπερασπιστεί το σπίτι του», πρόσθεσε ο κ. Κρητικός.
Δεκάδες είναι όμως και τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε Ιούλιο -Αύγουστο η Ένωση Δανειοληπτών «απελπισμένων συμπατριωτών μας από τα Δωδεκάνησα στους οποίους δίνεται τελεσίγραφο από τα funds πως αν δεν δώσουν προκαταβολή έναντι δανείου, θα τους κοινοποιηθεί πρόγραμμα πλειστηριασμού».

Latest..

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Ο ένας στην Δύση και ο άλλος στην Ανατολή στην «οικογενειακή φωτογραφία» στην Πράγα

ΛΗΜΝΟΣ: Κοντά στην Βρετανίδα πρωθυπουργό Λιζ Τρας και μακριά από τον Ταγίπ Ερντογάν στάθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην «οικογενειακή … [Read More...]

18 οι νεκροί στη Λέσβο

ΛΕΣΒΟΣ: Ο μέχρι τώρα επίσημος απολογισμός είναι 18 νεκροί στο ναυάγιο της Λέσβου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από την Πράγα να εκφράζει τη θλίψη του: Όπως … [Read More...]