7 χρόνια από τον σεισμό 6,1 Ρίχτερ στη Βρίσα – Τους ξέχασαν

ΛΕΣΒΟΣ:

Σήμερα  12 Ιουνίου συμπληρώνονται  επτά χρόνια από τον μεγάλο σεισμό των 6,1 Ρίχτερ (το 2017), που ισοπέδωσε τη Βρίσα στη Λέσβο, ενώ και μια γυναίκα είχε χάσει τότε τη ζωή της.Τα χρόνια που ακολούθησαν ελάχιστα σπίτια ολοκληρώθηκαν, ενώ πάρα πολλά σπίτια ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει και τα προβλήματα παραμένουν.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπαθών Βρίσας, Νίκος Γκουγκούλιος μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 και ανέλυσε τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής.
«Μετά το τέρας του σεισμού είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη γραφειοκρατία και έπειτα, όπως και τώρα το «τέρας» της κρατικής αναλγησίας. Επτά χρόνια μετά το σεισμό υπάρχουν κάτοικοι σεισμόπληκτοι της Βρίσας που δεν ξέρουν αν το σπίτι τους είναι κίτρινο ή κόκκινο. Υπάρχουν άνθρωποι που παρά το ότι έχουν καταθέσει να πάρουν τη δεύτερη ή τρίτη δόση, ακόμη δεν έχουν πάρει δραχμή. Τα συνεργεία δουλεύουν, αυτοί πληρώνονται από τους κατοίκους της Βρίσας. Πιστεύω αυτά ο Κ.Τριαντόπουλος να τα γνωρίζει και να δώσει λύσεις», όπως είπε μεταξύ άλλων.
Παράλληλα και σεισμοπαθείς της περιοχής μέσω της ΕΡΤ3 εξέφρασαν τα δικά τους παράπονα.
Ο πάτερ Ξενοφών ανέφερε σχετικά: «55 χρόνια εφημέριος εδώ και με την κατάσταση αυτή του σεισμού, εφτά χρόνια τώρα δεν χτυπά η καμπάνα σε μια κωμόπολη 700 και κατοίκων, πράγμα το οποίο δε συνέβαινε ούτε επί Τουρκοκρατίας. Λέγομαι εφημέριος Βρίσας, χωρίς να υπηρετώ στη Βρίσα», όπως είπε, καθώς και οι εκκλησίες έχουν πληγεί, εκ των οποίων η μία είναι και ιστορικό μνημείο.

Latest..

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ

ΧΙΟΣ : Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με κυρίαρχο στόχο την ασφάλεια περιπατητών, προσκυνητών και πλήθους κόσμου που φέτος θα επισκεφτούν το Ιερό Προσκύνημα … [Read More...]

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΙΑΜΕΝΑΚΗΣ ΑΣΚΕΙ ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΛΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΧΙΟΣ : Ο Γιώργος Κλιαμενάκης, γνωστός για την έντονη πολιτική του δράση και την αγωνιστική του στάση, προχώρησε σε μια ακόμα σφοδρή κριτική κατά της Δημοτικής Αρχής Μαλαφή, … [Read More...]