8 Οκτωβρίου Λήμνος: 108 Χρόνια από την απελευθέρωση… εορτασμός εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού, χωρίς παρελάσεις… (βίντεο-φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ:

Μεγάλη ημέρα η σημερινή για το Βορειοελλαδίτικο νησί, που είναι η δική του μεγάλη και πολύ ξεχωριστή γιορτή, μια γιορτή που μέχρι πέρσι η προετοιμασία της ξεκινούσε ακόμα και μερικούς μήνες πίσω. Αιτία και αφορμή η απελευθέρωση του νησιού από τον Τουρκικό ζυγό και η ενσωμάτωση με την μητέρα Ελλάδα, 108 χρόνια από την απελευθέρωση του!
Φέτος όμως τα πράγματα έγιναν εντελώς διαφορετικά…. Πληγωμένα θα μπορούσε να τα περιγράψει κανείς χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής. Αιτία τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού (covid-19)
Σήμερα δεν είχαμε όπως τα υπόλοιπα χρόνια παρέλαση πάρα μόνο επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων ώστε να τιμήσουμε τους Ήρωες του 1912… με λιγοστό κόσμο διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά….

Μετά την κατάθεση στεφάνων ο Δήμαρχος Λήμνου με παρέμβαση του ζήτησε από τους παρευρισκόμενους όλοι μαζί να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο, μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή….
Χρόνια πολλά στην Λήμνο πάντα ελεύθερη να κυματίζει η σημαία μας στο κάστρο της!

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Εορτασμός της Ημέρας της Αστυνομίας και του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου – Δήλωση Περιφερειάρχη

ΛΕΣΒΟΣ: H 20η Οκτωβρίου, έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας, ως «Ημέρα της Αστυνομίας» και παράλληλα ως ημέρα που τιμάται η μνήμη του προστάτη του Σώματος, … [Read More...]